Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ochtendlicht

Weet je wanneer het zonlicht op zijn mooist is? Zo tussen acht en negen, wanneer het hoopvol de dag besprenkeld, een nieuwe dag, vol goede moed en hoop, op weg naar geluk, de staat van tevreden zijn. Adembenemend mooi vind ik het wanneer de zon boven de daken uitreisd, een knipoog van de hemel, de dageraad. Die het mooist te beleven is aan de kust, aan de horizon, dat denk ik wel. Ik ben niet gelovig opgevoed, en ook niet spiritueel ingesteld, maar van het daglicht krijg ik wel altijd hoop, en soms ook het warm van binnen. De dag die altijd opnieuw zal aanbreken, de zon die altijd opnieuw op zal komen, de wereld die, vooralsnog, altijd door blijft draaien, welke, ook persoonijke, strijden er ook maar gevoerd worden, hoeveel leed er ook over de aarde heen beleefd wordt. De zon vecht door, er komt een nieuwe dag, de tijd verstrijkt.
Ik ben niet van de zonnegroet of het ochtendgebed, maar een warme glimlach naar de zon kan er wel vanaf. Hoewel ik niet meer tegen hitte kan, en er niet meer van kan genieten zoals vroeger, doet het me toch deugt om de zon te zien schijnen en word ik er ook vrolijk van, zoals de meeste.
De zonsopgang staat voor mij voor hoop, kracht, nieuw leven en moed, en dat het ook nog gratis is (ik had er ook wel voor willen betalen), dat is toch ook wel wat. Want hoop is een van de mooiste gegevens die er is, waar je het ook maar vandaan haalt. Vroeger zeiden ze 'hoop doet leven', en ik denk niet dat het voor niets een bekend gezegde is geworden. Hoop, kracht, durf en moed zijn denk ik essentiële dingen die iedereen kan gebruiken in het leven en op zijn weg naar, ja, naar wat eigenlijk? Naar de staat van tevreden zijn, die ik veel aanstip. Naar het gevoel compleet te zijn, te hebben bereikt wat je wilde bereiken, tevreden zijn met wat je hebt, samen zijn met geliefden en je dagen in plezier doorbrengen. Niemand heeft er iets aan om in de slachtofferrol te kruipen, te schoppen en schimpen, schelden en vloeken. In zekere zin ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk, in zoverre dat je geen invloed hebt op wat je overkomt, maar wèl op de manier hoe je met tegenslag omgaat. Gooi je het bijltje erbij neer of blijf je hoop houden op een betere toekomst, dat je verdriet en pijn slijt, en een positieve instelling hebben naar de toekomst toe? Je hebt niet altijd een keuze, maar tegelijkertijd weer wel, want je hebt de keuze over hoe je jezelf instelt. Leed is draaglijker met een positieve instelling, ook depressies, ziekte, pijn, verlies en verdriet. Je moet toch door.. Het leven kan niet alleen maar leuk zijn, maar leg de focus op positiviteit. Morgen is er weer een nieuwe dag, zal de zon weer opkomen en zo ga je door, tot je laatste ochtend. Ochtendlicht is een teken van hoop, zo lijkt het voor mij, en ik hoop dat meer mensen het zo kunnen zien. En toch gaat alles voorbij, aan alles komt een eind, geniet ervan nu het nog kan.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 745
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster