Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Nou krijgen we**dver*mm* dàt weer!

De deadline voor het inleveren van deze column is maandag, 0:00 uur. Op maandagochtend om 11:00 uur, had ik nog geen flauw idee, waarover ik zou schrijven. Dat duurde tot maandagavond 22:00 uur. Ik besefte plotseling dat ik in hevige tijdnood verkeerde.

Wat doen mensen in nood? Gaan ze als de wiedeweerga aan de slag? Nee, ze laten hun leven als een film aan zich voorbijgaan. Weliswaar in een flits. Maar ook dat is verloren tijd. Als niets nog kan helpen, gaan ze bidden. Zelfs ik, goddeloos columnist, ging bidden.

Vurig stuurde ik signalen naar boven om hulp. Ik vertelde dat ik de bijbel helemaal had uitgelezen. Daarin stonden prachtige wonderen: Sta op en wandel! Stadsmuren die omver werden geblazen met gezang. De plagen van Egypte. De brandende braambos. Jonas in de walvis. Daniël in de leeuwenkuil. Jozef in de put. Net als ik! Een prachtig boek met wonderen uit een ver verleden. “Wordt het niet eens tijd om de draad weer op te nemen?”, vroeg ik Hun Drieën daarboven op de man af.
Maar wat ik ook aanvoerde, vroeg, appte, smste, smeekte. Ze namen daarboven niet op. Zelfs een dringend beroep op de H. Geest bleef onbeantwoord. Het bleef een ‘dead line’.

Teleurgesteld en boos ging ik aan de slag. Ik had geen hulp van ‘daarboven’ meer nodig. De ene volzin naar de andere toverde ik op het scherm. Het was alsof een onzichtbare hand mij stuurde. Ik hoefde niet naar woorden te zoeken. Ik hoefde niets te schrappen. Het was allemaal , wonder boven wonder, meteen goed.

Net op tijd kon ik mijn stukje naar de redactie mailen. Het was ietsje korter dan anders. Vrijwel onmiddellijk kreeg ik een mailtje terug. Bedankt, mooi stukje! Zelf geschreven? Ik dacht: “Nou krijgen we **dverd*mm* dàt weer!”
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 546
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster