Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Nooit te oud om te leren!

Nooit te oud om te leren

Het is een bekend spreekwoord, maar ik twijfel op dit moment toch hevig aan het waarheidsgehalte. Waarom? Omdat ik onlangs als 49-jarige ben gaan studeren. 30 jaar nadat ik de schoolbanken heb verlaten, zit ik er weer in. Een 4-jarige hbo-opleiding docent Nederlands. Dat was het idee tenminste, maar na 3 collegedagen, het is een deeltijdopleiding, dus ik hoef slechts 1 dag per week naar college, voelt het alsof ik ben overreden door een stoomwals. Wat een bulk aan informatie moet je als moderne student verwerken. De vakken zijn best wel leuk en interessant, maar de werkwijze! Alles gaat digitaal. Het opzoeken van informatie, het vinden van je opdrachten, je rooster, alles. Ze noemen het HUbl: Hogeschool Utrecht Blended Learning. De term alleen al. Geen papieren agenda, planning, opdracht of schema, maar alles ‘staat op HUbl’. En dan het ergste, je huiswerk moet je inleveren als you tube filmpje, als powerpoint- presentatie met ingesproken tekst of met een koppeling naar een interactieve website of in prezi-formaat. Volg ik een opleiding Docent Nederlands of ben ik per abuis bij een computeropleiding terecht gekomen? Help! Ik bespeur een enorme kloof tussen mijn digitale vaardigheden en de eisen die de opleiding blijkbaar aan me stelt. Ben ik dan toch te oud om te leren?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 580

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.