Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Nooit te oud om te leren!

Nooit te oud om te leren

Het is een bekend spreekwoord, maar ik twijfel op dit moment toch hevig aan het waarheidsgehalte. Waarom? Omdat ik onlangs als 49-jarige ben gaan studeren. 30 jaar nadat ik de schoolbanken heb verlaten, zit ik er weer in. Een 4-jarige hbo-opleiding docent Nederlands. Dat was het idee tenminste, maar na 3 collegedagen, het is een deeltijdopleiding, dus ik hoef slechts 1 dag per week naar college, voelt het alsof ik ben overreden door een stoomwals. Wat een bulk aan informatie moet je als moderne student verwerken. De vakken zijn best wel leuk en interessant, maar de werkwijze! Alles gaat digitaal. Het opzoeken van informatie, het vinden van je opdrachten, je rooster, alles. Ze noemen het HUbl: Hogeschool Utrecht Blended Learning. De term alleen al. Geen papieren agenda, planning, opdracht of schema, maar alles ‘staat op HUbl’. En dan het ergste, je huiswerk moet je inleveren als you tube filmpje, als powerpoint- presentatie met ingesproken tekst of met een koppeling naar een interactieve website of in prezi-formaat. Volg ik een opleiding Docent Nederlands of ben ik per abuis bij een computeropleiding terecht gekomen? Help! Ik bespeur een enorme kloof tussen mijn digitale vaardigheden en de eisen die de opleiding blijkbaar aan me stelt. Ben ik dan toch te oud om te leren?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 680
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster