Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Nooit meer vertraging.....

Ja, ik weet het, ik heb gemakkelijk praten. Ondanks het feit dat ik autoloos door het leven ga, ben ik niet afhankelijk van het openbare vervoer. Als ik trein en dat is niet eens zo vaak, hoef ik niet op een bepaalde tijd ergens te zijn. En als dat wel zo is, en ik stap eerst in de verkeerde trein, waarna er ook nog een vertraging van de NS bovenopkomt, vind ik dat ik niet moet zeuren.

Natuurlijk is het lastig voor mensen die wel afhankelijk zijn van de NS. Maar tegenover al het treinvertragingverdriet staat het vele fileleed, om al die tranen te drogen zijn er meer tissues nodig dan de boterberg hoog is.

Dat er gemopperd wordt om vertragingen door kapotte treinen, seinstoringen of werk aan het spoor kan ik best begrijpen. Zeker als dat dagelijks of meerdere keren in de week gebeurt als mensen naar hun werk of studie moeten treinen, kan dat door onbegrip van werkgevers/docenten veel frustratie opleveren. Maar als ik hoor dat mensen durven klagen als het om een aanrijding met persoon gaat, word ik uitgesproken treurig. Kort geleden was het weer zo ver, ik heb de indruk dat het steeds vaker gebeurt dat mensen gedwongen door hun geestesgesteldheid deze radicale beslissing nemen. Maar wachtend op de bus die mij en mijn medereizigers verder zou vervoeren, hoorde ik een paar opmerkingen die ik zo triest vond dat ik het er koud van kreeg.

Ik kwam van een bezoek aan een dierbare, die opgenomen in een hospice op haar einde ligt te wachten. De gevoelens die bij mij overheersten maakten het begrip vertraging betrekkelijk. Dat ik vanwege weer zo’n treurige aanleiding onderweg een paar uurtjes later thuis was, was voor mij dan ook volslagen onbelangrijk. Gelukkig dachten de meeste van mijn reisgenoten er ook zo over. De paar (gelukkig waren ze ver in de minderheid) klagers die geen begrip hadden stonden een stukje verderop. Ik heb moeite met dat geklaag omdat ik me altijd afvraag wat mensen naar deze radicale beslissing toe gedreven heeft. Daar moet een diep en waarschijnlijk langdurig ongeluksgevoel aan vooraf gegaan zijn, waarbij naar mijn idee een treinvertraging een onbenullige futiliteit is.

De klagers onder de treinreizigers zouden eens stil moeten staan bij het feit, dat de mensen die gedwongen werden om deze vreselijke beslissing te nemen, nooit meer de ‘luxe’ van het vertraging hebben zullen ervaren.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 422
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.