Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Non verbaal terrorisme

In een voorgaand column heb ik geschreven over tante C die op iedere verjaardag iedereen natte plakzoenen gaf. Als je haar op de wang probeerde te zoenen draaide ze plotseling haar hoofd opzij en omsloot met haar wrede lippen je mond en trok die vervolgens vacuum. Het non verbaal terrorisme werd geïntroduceerd door mijn zwager Henk, toen die voor de zoveelste keer door tante C. gepakt werd. Op het moment suprême toen C. in de fase van het vacuümtrekken was, stak Henk een denkbeeldig mens in haar rug. Dat was het startschot voor een ongebreidelde vorm van virtueel terrorisme. Op dezelfde avond toen iedereen aan de koffie met gebak zat liep Henk achter tante C. langs en trok een pin uit een virtuele granaat en deponeerde die voor iedereen zichtbaar, behalve voor tante C., onder haar stoel. Daarna telde hij op zijn vingers tot zeven waarna hij met zijn vingers zijn oren bedekte voor de denkbeeldige ontploffing die volgde.

granaat
Daar ik enige sympathie met Henk had, bedacht ik de rol variant. Vanuit mijn positie maakte ik een gebaar of ik iets onder de stoel van C. rolde waarna ik niet alleen mijn oren bedekte maar ook mijn hoofd vol afschuw afwendde. Al gauw werd de hele avond door meerdere personen tante C. onder vuur genomen. Er ontstond niet alleen een spervuur van granaten die door de kamer rolden of die onder het voorbijlopen van tante C achteloos over de schouder geworpen werden, maar iemand begon ook met scherp schieten vanuit een geweer met een denkbeeldig vizier. Al snel ontstonden er virtuele dampen die weggewuifd moesten worden of revolverlopen die schoongeblazen werden. Vanuit alle hoeken van de kamer werd tante C. onder vuur genomen. Soms zag je alleen maar een hand achter een deur verschijnen, waar het voor iedereen in de kamer duidelijk was wat die hand vast hield. Enkele hadden nog ouderwetse automatische geweren die nog een grote terugslag hadden zodat iemand bijna achterstevoren kukelde. Ondertussen babbelde tante C. onverstoord verder over de plaatselijke roddels zich niet bewust van de schaduwwereld waar zij de hoofdpersoon was. Ze had gewoon een gezellige avond. Tante C was nogal een liefhebster van sherry, en ze kon na ¾ fles aardig meedoen met de lacherige sfeer die zich die avond ontwikkelde. Toen ik even iets bij ons thuis moest halen enkele honderden meters verder stopte ik met mijn auto voor het raam stapte uit en zwaaide even naar tante C en andere gasten.

Tante C zwaaide vrolijk terug en toe ze zich weer omgedraaid had, duwde ik denkbeeldig een hendel naar beneden om iets op afstand tot ontploffing te brengen, waarna ik mijn oren weer bedekte. Henk beantwoordde dit door vanuit de slaapkamer naar beneden te bellen en toen wij opnamen hoorden we alleen een wekker duidelijk tikken, de telefoon werd met een hilarisch gelach door sommige in de kamer doorgegeven. Bij het afscheid waar tante Cora weer de hele familie afwerkte met haar frontale plakzoenen liep ze diverse messteken in haar rug op. Tante C en wij hebben een heerlijke, onvergetelijke verjaardag beleeft, zelden zo gelachen!

mes rug

Gerard Treffers
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 444
(De gemiddelde waardering is 5 door 4 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…