1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Non-binaire postzak

Publicatie op: 29-05-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Non-binaire postzak

204 Hits.

Ik heb net mijn gesubsidieerde bonus geïncasseerd als het mooi weer wordt. Wat doe je dan? De kledingwinkels zijn weer open dus sta ik ’s morgens vroeg al op de stoep van een kledingzaak.

De eigenaar-persoon verwelkomt me met een kopje koffie waarvan niet is vast te stellen of het oortje aan de linker- dan wel aan de rechterkant is gemonteerd.

‘Het weer is eindelijk opgeknapt,’ zegt de persoon verheugd.

‘En dat geldt voor iedereen, wat of wie je ook bent. Het weer is onzijdig, maakt geen onderscheid. En

zeg nu maar eens dat het weer en het klimaat van zichzelf al niet neutraal zijn!’

‘Wat zoek je?’ vraagt de persoon.

‘Nou, iets wat mijn nog te scheren benen vrijhoudt, maar het moet wel inclusief zijn.’

‘Je bedoelt waarschijnlijk ‘exclusief’?’

‘Nee, ik schrijf en denk alleen nog maar inclusief: non-binair. Ik wil het liefst een kort rokje, maar is dat neutraal in die zin? Want dan ga je toch weer de vrouwelijke kant op.’

‘Haha, een man met een kort rokje…’

‘Ja, waarom eigenlijk niet?’

‘Men is dat niet gewoon.’

‘Precies! Maar wat is gewoon?’

‘Deze bermuda’s heb ik net binnen. Valt net boven de knie.’

‘Mijn knieën kunnen het wel hebben – denk ik – en mijn benen kan ik scheren, maar kijk eens naar de sluiting…’

‘Een knoop en een rits. Knoopsgat mooi dubbel gestikt.’

‘Het is een mannensluiting!’

‘Uh… ik heb ze ook in een damesmodel…’

‘Nee, dat is dan weer zo stigmatiserend.’

‘Draag je overhemd erover, dan ziet niemand de sluiting. Hooguit de ritssluiting van de gulp. Maar sinds jaar en dag dragen ook vrouwen broeken met een gulp. Dus dat is normaal.’

‘Wat voor sluiting heeft mijn overhemd? Precies… Daar schiet ik dus niets mee op. Het is slechts een kleine groep die dat opvalt, maar de druk neemt steeds meer toe – wat is dat?’

‘Wat?’

‘Daar in de hoek op de grond.’

‘Dat is een postzak.’

‘Mooi!’

‘Vind je? Nou, dan knip ik hier een paar gaten… Pas maar even.’

‘Is de maat wel goed?’

‘Trekt nog op met dragen.’

‘Nee, te kort bedoel ik.’

‘Zakt nog uit hoor. Staat je goed! Als je hierin geen jong adellijk persoon op een paard van kleur ontmoet, weet ik het niet meer.’

‘Mag ik even van het toilet gebruikmaken?’

‘Jazeker. Aan het eind van de gang. Links is het herentoilet.’

Herentoilet…? Nou, dan houd ik het nog wel even op.’

  

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.05.21
Feedback:
Ik had al een reactie gegeven, maar wil je nog wel de erbij horende sterren laten weten..
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.05.21
Feedback:
Leuk stukje. Toch wat kritiek. Ik vind dat de titel wel wat weggeeft van het verhaal. Nu is de postvak niet meer een verrassing in het verhaal, begrijp je? En in de eerste zin staat 'als' en op de een of andere manier voelt dat woord daar niet goed qua tijd. Na 'heb geïncasseerd" en dan "als", lijkt mij niet juist. Of is dat Vlaams?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Han Maas 30.05.21
  Annemarie, dank je wel. De postzak komt pas later 'in beeld'. Zoveel geef ik daar niet mee weg lijkt mij. Ik werk er naartoe. Die zin klopt. Het is goed Nederlands. Als betekent hier 'op het moment dat'. Het betekent dus niet 'op voorwaarde dat'. Vlaams...? Ik ben een Amsterdammer...
 • Han Maas 30.05.21
  er naartoe moet zijn ernaartoe
 • Han Maas 30.05.21
  Ik bedoel ernaar toe. Sorry, het is al laat.
  • Hans Van Battel 06.06.21
   @Annemagenta Het gebruik van ‘als' zorgt wel meer voor verwarring. Indien je als schrijver in de eerste zin het opstrijken van je bonus niet voorwaardelijk wil maken van het goede weer (want dit is de verwarring die gezaaid wordt), dan had je dit duidelijk kunnen maken met bvb het woordje 'nu' te gebruiken. Van zo gauw er een zweem is van dubbele interpretatie, zoek dan een alternatief.
  • Han Maas 30.05.21
   @Annemagenta Ik begrijp wat je bedoelt, hoor. Natuurlijk had ik ook voor een andere titel kunnen kiezen.
  • Annemagenta 30.05.21
   Hoi Han, ik dacht al dat je niet Vlaams was maar het woordje ‘als’ komt mij gewoon vreemd voor op die plek. Heb ik ook weer wat geleerd. Tav de postzak bedoel ik dat het nog grappiger en verrassender was geweest wanneer de postzak ineens in het verhaal was opgedoken, snap je? Nu weet je door de titel al dat die een keer in het verhaal opduikt. That’s all.
 • Hedwig Meesters 30.05.21
  Geweldig stuk Han. Heerlijk, die humor. En die 'als' vind ik daar prima passen.
29.05.21
Feedback:
Leuk!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
762
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
754
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
689
Lezen?