Columns

Columns op Schrijverspunt
 • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Nog één keer

 • Nog één keer terug kijken naar afgelopen jaar. Op de kortste dag van het jaar kijk ik weemoedig om mij heen. Want ja, nu begint de winter. Maar ik wil uitkijken naar de lente.
  De lente met haar licht en zon. De dagen gaan weer lengen vanaf nu. Terwijl die lange hete zomer nog maar net achter de rug is. Mijn bloembollen zitten al in de grond. Ik heb sla gezaaid in de kas en raapsteeltjes. Een bijna vergeten groente, maar zo lekker in de stamppot.
 • Ik word van de korte, koude en natte dagen eigenlijk altijd chagrijnig. Mijn grote mooie tuin ligt er somber bij. Mijn paard staat met druipende manen mij aan te kijken met een blik waar je ogenblikkelijk een gironummer bij zou zetten. Heb je die tegenwoordig nog?
  Mijn achterbuurvrouw knoopt haar jas extra hoog dicht en rilt. Ik geef haar een kerstkaart want ook die zijn zeldzaam geworden. Zo jammer. Een geschreven woord op een kaart zegt zoveel meer dan een “appje”.
 • Goed. Ik had u al verteld dat ik weemoedig was. Het is niet erg, het hoort erbij, het is de natuur. Oude dingen afsluiten en nieuwe dingen opstarten. Bijna alle planten in de tuin doen het, ze sterven af of laten hun blad vallen en beginnen opnieuw.
 • Ik wens u zo vlak voor kerst en de start van het nieuwe jaar veel warmte toe en een goed begin.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 377
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten