Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

No mountain too high

Publicatie: | A Waegeman
Ik heb niet veel geschreven tijdens deze vakantie. Er was geen tijd voor. Wellicht omdat een goede vriendin mee reisde. Dan heeft babbelen over-vanalles--en-nog-wat de overhand. Stille momenten zijn er niet geweest.  Enkel tijdens de slaap. En dan nog... Het is ongelooflijk dat er altijd zoveel te vertellen valt. Soms begrijpen we dat zelf niet goed. Misschien omdat we elkaar al van kindsbeen af kennen? Vroeger fietsten we elke dag van en naar school.  We bleven dan nadien meestal nog even napraten bij thuiskomst, want de fietstocht van school naar huis was te kort. Het is merkwaardig hoe je bij sommigen niet verder komt dan een ja en een nee, terwijl je bij anderen altijd het gevoel hebt te weinig babbeltijd gehad te hebben. De zon was meer dan aanwezig, wat zorgde voor ontspannen sfeer en zelfs luiheid. Maar rusten is goed voor onze arthrose en pijntjes, want die gesprekken hebben we ook al, daar waar er een paar jaar geleden nog helemaal geen sprake van was. De bejaarde vrouw met 2 krukken die zich een weg baande door het hotel. Of de hoogbejaarde vrouw met wandelstok, balancerend op het loopbruggetje tussen wal en schip, ik heb er alsmaar meer bewondering voor.  Ondanks hun mankementjes toch blijven doordoen om een stukje van de wereld te kunnen zien. Dat getuigt alleen maar van moed en zelfopoffering in mijn ogen. Een overdenking die ik maak, terwijl ik hoog in de lucht door het raampje van het vliegtuig tuur naar de besneeuwde Griekse bergtoppen. Want ook al waren het Zuiderse temperaturen, er lag nog sneeuw. No mountain too high.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
08.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk stuk. Ik vond alleen de titel een beetje uit de lucht komen vallen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • A Waegeman 14.06.22
    no barrier or obstacle will stand in one's way in reaching his/her objective. Marvin Gaye's song: "Ain't No Mountain High Enough," is a philosophy of determination and perseverance.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.