Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Nederland pas op uw zaak

Publicatie: | Ewald Hagedorn
‘Het is maar een griepje.
Jullie vrijheden worden afgepakt.
Nederland verandert in een dictatuur.
De regering bestaat uit louter misdadigers.
De ongevaccineerden zijn de Joden van de jaren 30 en 40.’

Terwijl de schreeuwlelijk, de paljas, de nepintellectueel Thierry Baudet, op knullig in elkaar geflanste podia op markten en braderieën, bovengenoemde teksten staat te brallen, roepen zijn pionnen in de Tweede Kamer dat er ‘tribunalen’ aankomen.
Wat mij betreft is bovengenoemde idioot medeverantwoordelijk voor veel onnodige corona-doden, uitgestelde operaties, uitgeblust zorgpersoneel en niet te vergeten de rellen in diverse steden, met afgelopen vrijdagavond Rotterdam als triest dieptepunt.

Kort samengevat is dít het wereldbeeld van Thierry Baudet: ‘Vrouwen horen in de keuken, homoseksuelen mogen openlijk belachelijk worden gemaakt en de blanke ( ) man is cognitief verreweg superieur aan ieder ander mens.’
Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wilt u de schimmige lieden van FvD bij u in de raad of – erger nog – in het college van bestuur? In de jaren 30 was er slechts een beperkt aantal mensen dat waarschuwde tegen het opkomend fascisme. Een gewaarschuwd volk telt voor twee…

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Duidelijk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Helaas stond deze man ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in mijn woonplaats te brallen. En nog erger: ze komen met een zetel in de gemeenteraad. Je kunt niet genoeg waarschuwen. Dank voor je column en stellingname Ewald.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel goed geschreven, Ewald!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Het zijn heftige tijden. Met tussen wit en zwart nog allerlei grijzen. Zoals Locke al beschreef: de meeste kennis komt van ervaring maar geen een mens of enkele ervaring is genoeg om een complete foutloos begrip van de wereld te creëren. Daar sluit ik me bij aan. Zeker in discussies over religieuze, morele of politieke overtuigingen is het vaak onduidelijk wie er nu eigenlijk 'gelijk' heeft . Niemand heeft absolute wijsheid. Ik snap jouw standpunt overigens goed. Sommige dingen gaan over overkoepelende grenzen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 24.11.21
    Zo is het zeker, Odette. Ik pretendeer beslist niet de wijsheid in pacht te hebben, maar er is niet veel kennis en ervaring voor nodig om ‘het kwaad in de wereld’ te herkennen. Dank voor je reactie.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.