Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Nederland Lexaland

Afgelopen zaterdag maar weer eens de stoute schoenen aangetrokken. Via mijn goede vriendin Lexa, die mij af en toe per mail vertelt dat mijn profiel druk wordt bezocht, een afspraak gearrangeerd. Wat een gedoe! Kan wel wat Valdispert gebruiken. Of Ritalin. Schijn je ook rustig van te worden. Enfin. Met mijn blauwe Peugeootje richting de stad. Naar de Grote Markt. De Drie Gezusters. Een heerlijk café. Draait goed op Lexaklanten. Standaard afspreekplek. Een goed uitziend, verzorgd heerschap stelt zich voor. Houdt het netjes met zijn drie zoenen op de wang. Hendrik is de naam. Maar ik mag hem Henk noemen. Dat heeft ie liever. Acht uur. Voelt direct al niet goed. Zou wel eens een lange avond kunnen worden. Krijg geen kans om zelf iets te bestellen. Twee koffie graag. Krijg bovendien geen kans om ook maar iets te zeggen. Geef aan dat ik best wel zenuwachtig ben. Dat ik hiermee nog niet zoveel ervaring heb en dat hij mijn derde date is. Dat was nagenoeg mijn hele tekst voor die avond. Henk stelt mij gerust: 'Ach, meisje, je hoeft je niet zo druk te maken. Ik heb al wel veertig dates gehad. En met vijfentwintig daarvan het bed gedeeld. Want daar ben ik zo goed in.' En zo ging het de rest van de avond door. Henk vindt zichzelf geweldig. Dat mag. Natuurlijk. Je moet wel van jezelf houden. Maar overdrijven is ook een vak. Rond negen uur – ik was er eigenlijk al klaar mee – richting de stamkroeg van Henk. Want daar is het reuzegezellig. Vindt Henk. Toch nog maar even proberen. Misschien ligt het aan mij. Misschien moet ik nog even warm worden. Henk bestelt twee bier. Ik geef aan dat ik liever wijn drink en bestel zelf een witte wijn. Goed gedaan! Henk blijft maar praten. Over zichzelf. Voel een knetterende hoofdpijn opkomen en zo rond de klok van elf loop ik richting de parkeergarage. Alleen. Want Henk vindt het veel te gezellig met al die vrijgezelle, vrij gezellige, aangeschoten dames in de stamkroeg. Was verbaasd dat ik bij het afscheid geen enorme poster van Henk meekreeg. Voor boven mijn bed. Om pijltjes op te schieten was misschien wel leuk geweest. Het gedrag van de mens is soms lastig zo niet in het geheel niet te begrijpen. Dat moet je ook niet willen. En Henk? Narcist? Misschien. Autist? Zou kunnen. Egoïst? Dat is wel duidelijk. Henk had een ietwat donkergrijze gemêleerde aura om zich heen. Niet zweverig bedoeld. Slechts een constatering. Geen klik. Veeleer een drama date. Nou ja. Mijn speurtocht naar een leuke man duurt voort. Een zoektocht naar die ene man die zoekt wat ik zoek. Nederland Lexaland. Het moet toch goed komen? Ooit. Misschien moet ik het toch eens een keer doen. Gewoon. Op mijn vijftigste. Een paar liter zoete witte wijn naar binnen gieten en dan met een wilde wildvreemde man het bed induiken. In de huidige maatschappij vrij gebruikelijk. Dat schijnt de gemiddelde Lexa-man ook te verwachten. Even alle remmen los. Probeer het aanstaande zaterdag weer. Met een date. Met een man. De vierde  man …

Dit artikel delen?
 • Hits: 566
(De gemiddelde waardering is 4 door 5 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal