Voor schrijvers, door schrijvers

Malware

We hebben vandaag te maken gekregen met een malware aanval. Daardoor is de website tijdelijk niet bereikbaar. Op dit moment hebben we de oorzaak gevonden en zijn we de consequenties van die aanval aan het oplossen. De herstelwerkzaamheden nemen nog enige tijd in beslag en daardoor is het mogelijk dat (nog) niet alle inzendingen, artikelen e.d. zichtbaar zijn. We vragen hiervoor begrip. Excuses voor het ongemak.

Column

Naïeve-me
Inzendingen: 674
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

Naïeve-me

Tags: Columns
Natuurlijk, dat niet iedereen gelijk is, dat wist ik al een tijdje. George Orwell heeft mij dat in zijn amimalfarm al op vroege leeftijd heel goed duidelijk gemaakt. Ik leerde later dat dit vooral gaat over inwoners uit de derde wereld, niet westerse allochtonen in Nederland, minderbedeelden en natuurlijk -validen. Later kwamen daar de mensen behorend tot een andere (lees:lagere) sociale klasse bij.

Gelukkig is er dan altijd nog ons rechtssysteem om op terug te vallen en wanneer nodig zal Zij een voorbeeld stellen zodat 'more equal than others'- uitingen nooit een té grote maatschappelijke vorm aannemen.
Maar wat als onze dienaren van de wet; de verlengde arm van Vrouwe Justitia op microniveau, de forensische popo met platte pet, smeris, wout, skowtu of welke andere benaming we er ook voor hebben, onze stiekeme zonde van vooroordelen ook toepast. Is dat ónrecht of térecht?
 
Mijn onbescheiden, wellicht wat naïeve mening en poging om mijn kinderen zo onbevooroordeeld mogelijk het volwassen leven in te bonjouren is dat 'two legs are wrong here' en dat dit ónrecht en zéér ónterecht is. Zo krom als een hoepel, fout, stout en walgelijk. Al lijk ik hiermee de laatste tijd steeds vaker de plank mis te slaan. Het is aan de orde van de dag om medici, politici en andere invloedrijke mensen de hand boven het hoofd te houden en mensen die leven op het randje van wat wij maatschappelijk aanvaardbaar vinden, wanneer mogelijk, vooral verder de goot in te trappen.

Persoonlijk laat ik mij niet snel verleiden tot aftrappen, vertrappen, natrappen en/of doodtrappen. Maar, dit feit constaterend, heeft me geleerd dat ik er wel ben ingetrapt. Bah.
Dit artikel delen?

Louisa van den Heerik- Weijenbergh

Avatar

Publicatie op .
Hits: 62

geef een waardering voor: "Naïeve-me"

Geschreven door Louisa van den Heerik- Weijenbergh . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
29.10.20
Feedback:
Een mooi stukje Louise, maar lees het zelf nog eens kritisch door. Een aantal regels kloppen niet helemaal. De eerste zin van je tweede alinea voorbeeld. Wat is hier "het?" Of in de derde alinea "dat dit onrecht is..." Is dit hier de vooroordelen op zich, of als de justitie vooroordelen heeft?
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa van den Heerik- Weijenbergh 29.10.20
  Dank voor je feedback. Aanpassingen gedaan.
  • Louisa van den Heerik- Weijenbergh 29.10.20
   @Janneke Hè, wat een slaapkop ben ik. Aangepast!
  • Janneke De Leeuw van Weenen 29.10.20
   Veel beter Louisa, helaas kan ik maar een keer sterren geven. Tweede alinea: Zij een voorbeeld te stellen

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !