Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

MYSTERIEUZE SCHOENEN

Een mysterie is een onbegrijpelijk of onverklaarbaar feit. Een soort raadsel. Zegt mijn goede vriend W.I.Kipedia. Mysteries hebben als eigenschap dat ze in eerste instantie onoplosbaar lijken te zijn. Wanneer een mysterie toch wordt opgelost, is dit wereldnieuws of gaat de oplossing of ontdekking voor eeuwig de geschiedenisboeken in. Een wereldwijd mysterie waar de mensheid zich al decennia lang druk over maakt, is bijvoorbeeld of UFO’s echt bestaan. En zo ja, maken UFO’s dan ook die meesterlijke figuren in de graanvelden wanneer ze op ons wereldje landen? Een ander mysterie is of het Monster van Loch Ness nou wel of niet bestaat? En is Yeti  echt te vinden in de Himalaya? Zijn vermeende voetsporen zijn immers gevonden. Alle zijn tot nu toe onopgeloste mysteries.

Niet in dit rijtje van wereldse mysteries aanwezig, is het mysterie waar ik zelf al jaren mee rondloop. Mijn eigen mysterie is namelijk het één-schoen-langs-de-kant-van-de-weg-mysterie. Waarom liggen er überhaupt schoenen langs de weg en waarom is dit er ook altijd maar één? Waar is die andere? Ben ik de enige die dit opmerkt? Al tijden lang is dit voor mij een raadsel. Geduldig moet ik afwachten totdat één of andere nieuwe Einstein aan komt zetten met een formule, een Wet der één Schoen of gewoon een simpele verklaring voor mijn persoonlijke mysterie. Het zal in elk geval nog heel wat voeten in aarde hebben om hiermee voet aan de grond te krijgen…

Inmiddels doe ik zelf ook als een halve zool mijn stinkende best om het mysterie op te lossen. Allerlei vragen komen bij me op tijdens mijn onderzoek: Is iemand naast zijn schoen gaan lopen langs de weg? Heeft iemand ontdekt waar de schoen wringt en deze daardoor langs de weg uitgetrokken en vervolgens vergeten mee te nemen? Is iemand de moed in de schoen gezakt tijdens een lange autorit? Zocht iemand verlichting omdat hij of zij met lood in de schoen ergens naar op weg was? Was iemand tijdens een autorit iets in de schoen geschoven waar hij of zij vanaf wilde? Wilde iemand niet graag in iemand anders schoen staan? Had iemand zijn of haar stoute schoen uitgetrokken, om er maar vanaf te zijn? Mijn vragen zijn nog lang niet beantwoord, het mysterie is nog lang niet opgelost. Wel zou ik willen zeggen: wie de schoen past, trekke hem aan… Dat scheelt weer een hoop rommel langs de weg.

© Pascal Cuijpers

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1273
(Gemiddelde waardering 4.8 met 10 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten