1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-04-2021

Hits: 174

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Multitasking, een idée fixe.....

Aangepast: 14-04-2021

Het fenomeen dat alléén vrouwen meerdere dingen gelijktijdig kunnen doen, wordt in stand gehouden door allerlei clichés. De mooiste vind ik die van het koken van pasta. Dat gaat als volgt: een man doet water in de pan en steekt het vuurtje aan. Vervolgens wacht hij lijdzaam totdat het water kookt.

Een vrouw benadert deze handeling heel anders: water in de pan en vuurtje aan. Vervolgens gaat zij een heleboel andere dingen doen. Koffie drinken met de buurvrouw, door een glossy bladeren, de plantjes water geven, etc.etc... En op het moment suprème. Als het water kookt. Deponeert zij de gele slierten in het kokende water.

Maar nu is de tijd voor mij gekomen om in te grijpen, om dit fabeltje omver te blazen en om u deze illusie, dit Idée Fixe, te ontnemen. Soms is daar die zure appel.

Wetenschappelijk is aangetoond dat noch mannen, noch vrouwen kunnen multitasken. De reden is simpel. Onze hersenen kunnen het niet aan. Het brein raakt ervan in de war. Het kan leiden tot stress, hoofdpijn en vele andere ongemakken.

Wat overblijft van het fenomeen multitasken is louter routine. Als de vrouw uit het voorbeeld een man is die regelmatig kookt zal die ook ondertussen een  heleboel andere dingen gaan doen. Want ook hij kent het juiste moment. Als je maar vaak genoeg pasta maakt. Dát is alles.

Maar omdat vrouwen dénken dat zij kunnen multitasken doen zij hun uiterste best om die rol goed te vervullen. En dat leidt weer tot allerlei ongewenste symptomen. Herkent u het?

De moraal van deze column? Mannen en vrouwen (in onwillekeurige volgorde) zijn volstrekt gelijk aan elkaar. Bent u opgelucht? Viel toch wel mee, toch?
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.04.21
Feedback:
Gelijk aan elkaar als het om multitasking gaat dus.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Streel mij..................
267
Lezen?
Column
Less is more.........
252
Lezen?
Column
Streel mij nóg een keer.......................
233
Lezen?