Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Muizenissig

Zolang je geen last van muizen in huis hebt, ben je al gauw geneigd te denken dat dat ook nooit zal gebeuren. Nimmer zal ik deze denkfout weer maken. Nu is het met wilde muizen vaak zo, anders dan met tamme die in een kooitje zitten, dat je ze niet ziet want ze vermijden je wanneer je thuis bent. Nee, het zijn de stille getuigen die hun aanwezigheid verraden.
Kleine zwarte dingetjes die bij de plinten liggen, van veraf lijkend op pluisjes en van dichtbij op stukjes die vanonder je schoenen gevallen konden zijn. Dat vraagt niet om nader onderzoek en de dingetjes verdwijnen in de stofzuiger. Niks aan de hand. Maar tijdens een meer uitgebreide poetsbeurt valt op dat hier en daar kleine beschadigingen het houtwerk ontsieren. En dan lijken de zwarte dingetjes ineens hiermee te combineren.
Het telkens terugkeren van de zwarte dingetjes op nagenoeg dezelfde plekken doet vermoeden dat het hier om frequent bezoek gaat. En hoewel ik in beginsel geen hekel heb aan muizen wil ik ze toch voor zijn, in het geval er eentje het idee krijgt dat mijn gitaren wellicht zo lekker knaagbaar zijn. Weet ik veel hoe een muis dat ziet.
Muizenvallen zijn vrij verkrijgbaar, zonder recept of iets dergelijks. Toch loop je niet lekker rond wanneer je net zo’n ding hebt gekocht. Dit model had maar één doel: het muisje doden. En zo een simpel ontwerp. Een houten plankje, een ijzeren beugel en een krachtige veer die de twee verbindt. Met gevaar voor eigen vingers installeer je het geheel op een zelf te kiezen plek. Het enige dat je nog moet toevoegen is iets dat een muis als lekkernij beschouwt.
Midden in de nacht, tijdens het lezen van een boek, hoor ik klak, gevolgd door een piep. Daarna is het weer stil. De volgende ochtend kijk ik naar het doormidden geprakte lijfje van de muis. Het blokje kaas nog aan de tandjes geprikt. Bolle zwarte oogjes staren mij verwijtend aan en een bescheiden bloedplas omringt de val. Niet zo fraai, maar ja: probleem opgelost.
Tot na korte tijd de zwarte dingetjes weer beginnen te verschijnen.
Nee toch! Niet alweer.
Gelukkig zijn er ook muisvriendelijke vallen. Die zijn wel wat duurder, maar daar staat tegenover dat je geen vlekken in je laminaat krijgt. En dan maar eens een grondige bouwkundige inspectie uitvoeren en eventuele toegangen voorgoed afsluiten.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 891
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster