1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  419 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-09-2020

Hits: 572

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Moria

Aangepast: 24-11-2020
Ik begrijp niet wat het argument van een regering kan zijn om slechts 50 kinderen op te nemen. Kinderen die hun ouders hebben verloren, volledig aan hen lot overgelaten zijn en zonder voedsel, water, sanitair of veiligheid zich op de straten van een uitgebrand opvangkamp maar moeten redden. Als je politici nog serieus wilt nemen moet je toch geloven dat daar argumenten voor zijn. Het is het werk van politici om beleidskeuzes te maken en die uit te leggen aan de bevolking.
 
Maar wat was hier het argument of de argumenten?
 
Waren de argumenten van financiële aard? Dat kan ik me niet voorstellen als je ziet hoe snel en eenvoudig er zo maar miljarden worden overgemaakt naar een dubieuze onderneming als Schiphol. Partijpolitiek? Welke partij heeft in haar visie negeren van slachtoffers staan? Argumenten op basis van geloof? Ik ken geen geloof waar staat aangegeven dat kinderen aan hen lot moeten worden overgelaten. Angst voor terrorisme? Is de verwachting dat kinderen aan hen lot overlaten minder resulteert in terrorisme en criminaliteit dan ze een toekomst bieden? Maar wat dan wel? Iets moet toch rechtvaardigen dat politici zeer voldaan op de televisie verschijnen om te vertellen dat ze honderden kindslachtoffers laten barsten.
 
Mij is niet duidelijk geworden wat de motivatie voor deze keuze is. Blijft mij slechts een gedachte over als reactie op deze manier van besturen van een westers land: 'Ga je schamen politici!'
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.10.20
Feedback:
Beter laat dan nooit: prima stukje!
Show more
14.09.20
Feedback:
Goeie prikkel voor mijn gedachten.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Verwende BN'ers stoppen met Corona
396
Lezen?