Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Mopperen

O, wat houden wij Nederlanders toch van mopperen. Vooral lekker mopperen over het weer is erg favoriet. Hoewel dat was vroeger zo. Tegenwoordig wordt er meer en meer gemopperd over vooral de politiek en hoe dit tegenwoordig funest is voor ons ooit zo mooie rustige Nederlandje. Mopperen is tegenwoordig ook al een te lief woordje. Er wordt niet meer gemopperd, er wordt geklaagd, gezeurd en gedreigd. Over van alles en nog wat tegen van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken of er moet weer iemand bedreigd worden met de akeligste ziektes of met het definitieve einde, op welke manier dan ook.

Je kunt tegenwoordig niet meer onschuldig iets zeggen of schrijven zonder dat er weer met modder gegooid wordt. Iedereen wil zijn naam zien staan onder een mooi geschreven stukje proza. Al dan niet met de nodige spelfouten. Daar wordt dan natuurlijk ook weer over geklaagd door de taalvirtuozen onder ons.

En dan te bedenken dat we het zo slecht niet hebben volgens de statistieken, maar ook daar wordt weer overheen gewalst door de hardste schreeuwers. Vooral hard schreeuwen schijnt favoriet te zijn, dan wordt je pas gehoord. Of er wordt geschreeuwd in hoofdletters, dat staat ook zo mooi.

De hardste schreeuwers krijgen de meeste aandacht, dat is helaas ook nog waar. Het maakt niet uit wat je schreeuwt . Als het maar hard genoeg is dan schreeuwt iedereen je na en ben jij die profeet met de wijze woorden.

Ik wil terug naar het gemopper, waarin ik gerust mijn mening kan loslaten op deze of gene zonder dat ik besmeurd word met pek en veren. Gewoon omdat ik ook iets kwijt wil, maar niet echt iets te klagen heb.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 754
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster