Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 671

Mopperen

O, wat houden wij Nederlanders toch van mopperen. Vooral lekker mopperen over het weer is erg favoriet. Hoewel dat was vroeger zo. Tegenwoordig wordt er meer en meer gemopperd over vooral de politiek en hoe dit tegenwoordig funest is voor ons ooit zo mooie rustige Nederlandje. Mopperen is tegenwoordig ook al een te lief woordje. Er wordt niet meer gemopperd, er wordt geklaagd, gezeurd en gedreigd. Over van alles en nog wat tegen van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken of er moet weer iemand bedreigd worden met de akeligste ziektes of met het definitieve einde, op welke manier dan ook.

Je kunt tegenwoordig niet meer onschuldig iets zeggen of schrijven zonder dat er weer met modder gegooid wordt. Iedereen wil zijn naam zien staan onder een mooi geschreven stukje proza. Al dan niet met de nodige spelfouten. Daar wordt dan natuurlijk ook weer over geklaagd door de taalvirtuozen onder ons.

En dan te bedenken dat we het zo slecht niet hebben volgens de statistieken, maar ook daar wordt weer overheen gewalst door de hardste schreeuwers. Vooral hard schreeuwen schijnt favoriet te zijn, dan wordt je pas gehoord. Of er wordt geschreeuwd in hoofdletters, dat staat ook zo mooi.

De hardste schreeuwers krijgen de meeste aandacht, dat is helaas ook nog waar. Het maakt niet uit wat je schreeuwt . Als het maar hard genoeg is dan schreeuwt iedereen je na en ben jij die profeet met de wijze woorden.

Ik wil terug naar het gemopper, waarin ik gerust mijn mening kan loslaten op deze of gene zonder dat ik besmeurd word met pek en veren. Gewoon omdat ik ook iets kwijt wil, maar niet echt iets te klagen heb.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Stephanie Franssen
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 957
Publicatie op .
Tags: Columns
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Mopperen"

Geschreven door Stephanie Franssen . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...