• Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Mopperen

O, wat houden wij Nederlanders toch van mopperen. Vooral lekker mopperen over het weer is erg favoriet. Hoewel dat was vroeger zo. Tegenwoordig wordt er meer en meer gemopperd over vooral de politiek en hoe dit tegenwoordig funest is voor ons ooit zo mooie rustige Nederlandje. Mopperen is tegenwoordig ook al een te lief woordje. Er wordt niet meer gemopperd, er wordt geklaagd, gezeurd en gedreigd. Over van alles en nog wat tegen van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken of er moet weer iemand bedreigd worden met de akeligste ziektes of met het definitieve einde, op welke manier dan ook.

Je kunt tegenwoordig niet meer onschuldig iets zeggen of schrijven zonder dat er weer met modder gegooid wordt. Iedereen wil zijn naam zien staan onder een mooi geschreven stukje proza. Al dan niet met de nodige spelfouten. Daar wordt dan natuurlijk ook weer over geklaagd door de taalvirtuozen onder ons.

En dan te bedenken dat we het zo slecht niet hebben volgens de statistieken, maar ook daar wordt weer overheen gewalst door de hardste schreeuwers. Vooral hard schreeuwen schijnt favoriet te zijn, dan wordt je pas gehoord. Of er wordt geschreeuwd in hoofdletters, dat staat ook zo mooi.

De hardste schreeuwers krijgen de meeste aandacht, dat is helaas ook nog waar. Het maakt niet uit wat je schreeuwt . Als het maar hard genoeg is dan schreeuwt iedereen je na en ben jij die profeet met de wijze woorden.

Ik wil terug naar het gemopper, waarin ik gerust mijn mening kan loslaten op deze of gene zonder dat ik besmeurd word met pek en veren. Gewoon omdat ik ook iets kwijt wil, maar niet echt iets te klagen heb.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 819
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: MopperenNance (Adriana SA) vd Ruit 05-04-2017 11:30
Nou, ik ook hoor! Goed beschreven. :-)
Melden aan beheerder
# Helemaal eensMachteld Berkelmans 04-04-2017 22:49
:-)
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…