Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

378 Hits

Publicatie op:
Mondkapjes of oordopjes
De basgeluiden van economisch getroffenen beginnen door te drammen. ‘Wat gas bijgeven in mei,’ zegt Hans de Boer, voorzitter van de grootste werkgeversorganisatie in Nederland VNO-NCW. Een afkorting net zo onduidelijk als Mark Rutte is over de ontwikkeling van het coronavirus. Maar wel eerlijk. En dat voor een jokkebrok; Rutte ontwikkelt zich goed – of toch niet? Laat hij zijn oren naar Europa hangen, waar eurobonds er via een omweg toch komen? En zijn mondkapjes alleen maar nuttig bij de gratie van beschikbaarheid daarvan?
Mondhygiënisten en tandartsen gaan binnenkort weer bloedig aan de slag. Maar kappers blijven in isolatie.
Ik doe maar oordopjes in, in plaats van een mondkapje voor. Hoor ik tenminste het Wilhelmus eerdaags niet van de beschonken balkon-saamhorigheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Mondkapjes of oordopjes"

17.04.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Edith E 18.04.20
    Tja, we hebben waarschijnlijk allemaal een ongemakkelijk gevoel bij deze ontwikkelingen gekregen. Nederland zorgt eigenlijk niet voor de inwoners, maar slechts voor de economie.

    Die mondkapjes hadden ze niet weg moeten geven, maar men dacht natuurlijk dat het virus om Nederland heen zou zeilen...net als Trump.

    Ik ben we blij dat ik niet in de schoenen van de verantwoordelij ke partijen sta die het beleid uit stippelen. Je doet het immers nooit goed.