Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Moederen

Vroeger vond ik dat wel handig. Een personal verzorger om je heen. Altijd de was gestreken in de kast, een potje thee als ik thuis kwam, een persoonlijke wekker als het 's ochtends vroeg nog donker was.

Een zekere mate van relaxtheid gaf dat. Hoewel er ook stress was. Tachtiger jaren, hè. Hoe vind ik werk na mijn opleiding? Mijn moeder zei: 'Rustig maar, jij komt wel op je plek. Vertrouw maar.'

Maar nee, ik was er níet rustig onder. Ging als een malle solliciteren. Van bankmedewerker tot tandartsassistente, elke vacature verdiende een brief. En ... uiteindelijk kon ik zelfs kíezen. Mijn moeder had het goed gezien.

Mijn zoon heeft iets van mijn moeder. Opleiding klaar. 'Ik kom wel op mijn plek', zegt hij.
En ík vertrouw daarop. Zeg ik. Maar intussen zoek ik dagelijks de vacaturesites af, stuur hem mails en appjes en informeer of hij al achter die leuke baan is aangegaan. Hij zegt het nog net niet, maar ik zie dat hij me een vermoeiende moeder vindt. En eigenlijk denk ik daar net zo over.

Daarom heb ik twee weken geleden het roer omgegooid. Ik heb een volwassen zoon. Het is ontzettend mooi dat hij veel thuis komt, dat hij zijn studie heeft afgemaakt en dat hij klaar staat voor het echte leven, zoals hij dat zelf zegt.

En, guess what, vandaag vertelde hij over twee sollicitaties. Wist ik niets van. En dat hóeft dus ook niet. Vertrouwen, hè. Zelfs moeders als ik kunnen dat leren.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 476
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.