Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Mindful

Ik hoef de deur niet uit voor een sessie mindfulness. Dankzij mijn zoon heb ik namelijk ontdekt dat met lego spelen ook heel ontspannend werkt. Met name het – blokje voor blokje – volgen van het bouwplan is heel rustgevend en laat me volop ‘in het moment’ leven.
Dus besluit ik deze zondagochtend om spontaan voor zoonlief iets van lego te bouwen. Hij kiest de robot. Niet meteen de meest eenvoudige legofiguur die hij heeft, maar ik blijf zen en begin eraan. Verstand op nul en gewoon het boekje volgen.

Maar dan ontbreekt er een stukje. O nee hè.
We hebben zoonlief al ik weet niet hoe vaak gewaarschuwd dat hij niet alle legodozen door elkaar moet gooien omdat dit dan kan gebeuren.
Hij hééft bovendien een grote bak met gemengde lego waarmee hij naar hartenlust mag mixen.
Zucht, waar ligt dat stukje nou? Het is – uiteraard – een essentieel onderdeel van de robot dus ik kan het niet negeren.

Ik begin in de vele legodozen te zoeken. Uiteindelijk vind ik een gelijkaardig onderdeel in een andere legoset en gebruik dat dan maar. Al een stuk minder zen doe ik verder. Om er iets later achter te komen dat ik ergens onderweg een onnozel blokje heb overgeslagen. Grr!
Ik moet een heel stuk afbreken en opnieuw maken. Als de robot eindelijk af is, heb ik er mijn mind, eh, buik voorlopig wel even ful van.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 256
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten