Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 591
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mindful

| Vera Bijma

Ik hoef de deur niet uit voor een sessie mindfulness. Dankzij mijn zoon heb ik namelijk ontdekt dat met lego spelen ook heel ontspannend werkt. Met name het – blokje voor blokje – volgen van het bouwplan is heel rustgevend en laat me volop ‘in het moment’ leven.
Dus besluit ik deze zondagochtend om spontaan voor zoonlief iets van lego te bouwen. Hij kiest de robot. Niet meteen de meest eenvoudige legofiguur die hij heeft, maar ik blijf zen en begin eraan. Verstand op nul en gewoon het boekje volgen.

Maar dan ontbreekt er een stukje. O nee hè.
We hebben zoonlief al ik weet niet hoe vaak gewaarschuwd dat hij niet alle legodozen door elkaar moet gooien omdat dit dan kan gebeuren.
Hij hééft bovendien een grote bak met gemengde lego waarmee hij naar hartenlust mag mixen.
Zucht, waar ligt dat stukje nou? Het is – uiteraard – een essentieel onderdeel van de robot dus ik kan het niet negeren.

Ik begin in de vele legodozen te zoeken. Uiteindelijk vind ik een gelijkaardig onderdeel in een andere legoset en gebruik dat dan maar. Al een stuk minder zen doe ik verder. Om er iets later achter te komen dat ik ergens onderweg een onnozel blokje heb overgeslagen. Grr!
Ik moet een heel stuk afbreken en opnieuw maken. Als de robot eindelijk af is, heb ik er mijn mind, eh, buik voorlopig wel even ful van.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 350

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Dromerig

Geschreven door stella Mantel. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
 Vroeger was ik een dromerige leerling, tegenwoordig zou men mij een ADD-kind noemen.Wat inhield dat ik de geschiedenislessen niet volgde, omdat ik vaak naar buiten ke...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!