Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Mijn poes en ik

Ik weet het nog. Ik zat buiten. Het was mooi weer. We zaten gezellig te bbq-en. Je liep voorbij. Ik keek naar jou. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wou contact met je maken maar het was verdomd moeilijk. Ik lokte je. Met een stukje vlees. Je naderde heel schuchter. Je nam het stukje, vluchtte ermee weg, om het verder op je eentje in alle rust op te eten. Geen gestreel. Geen gedoe. Afstand was je bijnaam. Als ik riep... Afstaaaand waar ben je?... Kwam je meestal even langs. Een meter of 5 van me verwijderd. Stilaan maar zeker werd de afstand kleiner. 's morgens wacht je me op. Meestal zit je al op de vensterbank. Klaar tot ik de achterdeur opendraai. Een rechtstreeks vlijen aan mijn enkels is nog steeds moeilijk. Je houdt er meestal eerst enkele centimeters tussen. Tot je jezelf toestaat om toch echt te gaan vlijen. Maar dat heeft lang geduurd. Het was alsof je je naam hoog wou houden en.. al was het maar enkele centimeters..toch nog steeds de afstand wou bewaren. Nu je hier elke dag iets te eten krijgt vindt je het interessanter om mij zelfs te negeren bij binnenkomst. Mijn koelkast krijgt meer aandacht dan ik. Je krijgt karakter. Niet meer dat bedeesde verlegen poesje toen ik je leerde kennen. Vorige week heb je me zelfs boos gemaakt. Je sprong op het aanrecht en vandaag op de tafel. Je wordt zelfs een beetje brutaal nu je me beter kent. Dat hadden we niet zo afgesproken! Zo heb ik je niet opgevoed! Teveel karakter hoeft nu ook weer niet.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 254
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…