Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Mijn poes en ik

Ik weet het nog. Ik zat buiten. Het was mooi weer. We zaten gezellig te bbq-en. Je liep voorbij. Ik keek naar jou. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wou contact met je maken maar het was verdomd moeilijk. Ik lokte je. Met een stukje vlees. Je naderde heel schuchter. Je nam het stukje, vluchtte ermee weg, om het verder op je eentje in alle rust op te eten. Geen gestreel. Geen gedoe. Afstand was je bijnaam. Als ik riep... Afstaaaand waar ben je?... Kwam je meestal even langs. Een meter of 5 van me verwijderd. Stilaan maar zeker werd de afstand kleiner. 's morgens wacht je me op. Meestal zit je al op de vensterbank. Klaar tot ik de achterdeur opendraai. Een rechtstreeks vlijen aan mijn enkels is nog steeds moeilijk. Je houdt er meestal eerst enkele centimeters tussen. Tot je jezelf toestaat om toch echt te gaan vlijen. Maar dat heeft lang geduurd. Het was alsof je je naam hoog wou houden en.. al was het maar enkele centimeters..toch nog steeds de afstand wou bewaren. Nu je hier elke dag iets te eten krijgt vindt je het interessanter om mij zelfs te negeren bij binnenkomst. Mijn koelkast krijgt meer aandacht dan ik. Je krijgt karakter. Niet meer dat bedeesde verlegen poesje toen ik je leerde kennen. Vorige week heb je me zelfs boos gemaakt. Je sprong op het aanrecht en vandaag op de tafel. Je wordt zelfs een beetje brutaal nu je me beter kent. Dat hadden we niet zo afgesproken! Zo heb ik je niet opgevoed! Teveel karakter hoeft nu ook weer niet.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 103
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Verliezen

nov 14, 2019 Quote Guido Aerts

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Meer schrijfactiviteiten