Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mijn poes en ik

| Annick Waegeman

Ik weet het nog. Ik zat buiten. Het was mooi weer. We zaten gezellig te bbq-en. Je liep voorbij. Ik keek naar jou. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wou contact met je maken maar het was verdomd moeilijk. Ik lokte je. Met een stukje vlees. Je naderde heel schuchter. Je nam het stukje, vluchtte ermee weg, om het verder op je eentje in alle rust op te eten. Geen gestreel. Geen gedoe. Afstand was je bijnaam. Als ik riep... Afstaaaand waar ben je?... Kwam je meestal even langs. Een meter of 5 van me verwijderd. Stilaan maar zeker werd de afstand kleiner. 's morgens wacht je me op. Meestal zit je al op de vensterbank. Klaar tot ik de achterdeur opendraai. Een rechtstreeks vlijen aan mijn enkels is nog steeds moeilijk. Je houdt er meestal eerst enkele centimeters tussen. Tot je jezelf toestaat om toch echt te gaan vlijen. Maar dat heeft lang geduurd. Het was alsof je je naam hoog wou houden en.. al was het maar enkele centimeters..toch nog steeds de afstand wou bewaren. Nu je hier elke dag iets te eten krijgt vindt je het interessanter om mij zelfs te negeren bij binnenkomst. Mijn koelkast krijgt meer aandacht dan ik. Je krijgt karakter. Niet meer dat bedeesde verlegen poesje toen ik je leerde kennen. Vorige week heb je me zelfs boos gemaakt. Je sprong op het aanrecht en vandaag op de tafel. Je wordt zelfs een beetje brutaal nu je me beter kent. Dat hadden we niet zo afgesproken! Zo heb ik je niet opgevoed! Teveel karakter hoeft nu ook weer niet.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 300

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ach wat jammer. De Terugblik-rubriek is opgeheven

Geschreven door ©Inspiratiewater EE. Geplaatst in Blog.
Typisch iets voor mij om zo laat pas door te krijgen, dat de Terugblik-rubriek waarvoor ik trouw iedere maand een inzending in elkaar draaide per 20 juli 2019 is opgehouden...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!