Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Mijn Golden Retriever en de Oude Vrouw

In de verte zag ik ze aankomen. Een groepje bejaarden in rolstoelen. Voortgeduwd door vriendelijke vrijwilligers. Ik besloot een eindje met mijn hond het gras op te lopen. Het is een vrolijke Golden Retriever en ik wilde niet dat hij in zijn enthousiasme tegen een van de mensen op zou springen. Bovendien is hij sterk en hem in bedwang houden kost mij nogal wat moeite. De groep rolde voorbij. Stuk voor stuk, behalve het laatste koppel. De vrijwilligster was gestopt en de oude vrouw die in de rolstoel zat, keek genietend naar mijn hond. Voorzichtig kwam ik een stukje dichterbij. Ik had het idee dat ze hem wilde aaien, maar zeker weten deed ik dat niet. Met moeite hield ik mijn stuiterbal in bedwang. De oude vrouw lachte vriendelijk.

'Wat een mooie hond', zei ze.

Voorzichtig kwam ik nog een stukje dichterbij. Ze stak haar hand naar hem uit. Mijn hond rukte enthousiast aan zijn riem. Normaalgesproken luistert hij goed, behalve als iemand naar hem toebuigt om hem te aaien. Daar wordt hij vreselijk vrolijk van. Zijn prachtige pluimstaart lijkt dan op een ronddraaiende helicopter rotor en als hij de kans krijgt, toont hij zijn genegenheid door de handen van zo'n aardig mens lekker af te lebberen.

Ik keek van mijn hond naar de oude vrouw en zag dat ze hem echt heel graag wilde aaien. Ik besloot het er op te wagen en liep met hem naar haar toe. Wat was ze blij. Ze aaide zijn mooie koppie en hij likte vrolijk pluimstaartend haar hand. Ze genoot zichtbaar. De groep was inmiddels al een aardig eindje verder. De vrijwilligster begon een beetje bezorgd te kijken, maar ook zij zag de oude vrouw genieten en bleef nog even staan. Toen de groep echt al een eindje verder was liep ze zachtjes weer door. De oude vrouw glunderde en zwaaide vriendelijk. Ik zwaaide terug en voelde me blij. Wat is het soms toch makkelijk om iemand een plezier te doen!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 844
(Gemiddelde waardering 5 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten