Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 670

Mijn Golden Retriever en de Oude Vrouw

In de verte zag ik ze aankomen. Een groepje bejaarden in rolstoelen. Voortgeduwd door vriendelijke vrijwilligers. Ik besloot een eindje met mijn hond het gras op te lopen. Het is een vrolijke Golden Retriever en ik wilde niet dat hij in zijn enthousiasme tegen een van de mensen op zou springen. Bovendien is hij sterk en hem in bedwang houden kost mij nogal wat moeite. De groep rolde voorbij. Stuk voor stuk, behalve het laatste koppel. De vrijwilligster was gestopt en de oude vrouw die in de rolstoel zat, keek genietend naar mijn hond. Voorzichtig kwam ik een stukje dichterbij. Ik had het idee dat ze hem wilde aaien, maar zeker weten deed ik dat niet. Met moeite hield ik mijn stuiterbal in bedwang. De oude vrouw lachte vriendelijk.

'Wat een mooie hond', zei ze.

Voorzichtig kwam ik nog een stukje dichterbij. Ze stak haar hand naar hem uit. Mijn hond rukte enthousiast aan zijn riem. Normaalgesproken luistert hij goed, behalve als iemand naar hem toebuigt om hem te aaien. Daar wordt hij vreselijk vrolijk van. Zijn prachtige pluimstaart lijkt dan op een ronddraaiende helicopter rotor en als hij de kans krijgt, toont hij zijn genegenheid door de handen van zo'n aardig mens lekker af te lebberen.

Ik keek van mijn hond naar de oude vrouw en zag dat ze hem echt heel graag wilde aaien. Ik besloot het er op te wagen en liep met hem naar haar toe. Wat was ze blij. Ze aaide zijn mooie koppie en hij likte vrolijk pluimstaartend haar hand. Ze genoot zichtbaar. De groep was inmiddels al een aardig eindje verder. De vrijwilligster begon een beetje bezorgd te kijken, maar ook zij zag de oude vrouw genieten en bleef nog even staan. Toen de groep echt al een eindje verder was liep ze zachtjes weer door. De oude vrouw glunderde en zwaaide vriendelijk. Ik zwaaide terug en voelde me blij. Wat is het soms toch makkelijk om iemand een plezier te doen!
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Grazia Hattem
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 1062
Publicatie op .
Tags: Columns
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Mijn Golden Retriever en de Oude Vrouw"

Geschreven door Grazia Hattem . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!