Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Mijn eerste echte publicatie

Nooit heb ik ook maar de minste verwachting gekoesterd, dat een gedicht van mij uitgegeven zou worden, zelfs niet gewenst of gehoopt. Ik deed gewoon afgelopen januari mee aan één van de wedstrijden en zond mijn werk in. Klaar. Tenslotte kwamen gedichten van mij, die ik zelf best de moeite waard vond, ook niet in aanmerking bij andere wedstrijden, dus waarom nu wel?

Ergens begin april was de bekendmaking van de winnende inzendingen gepland. Ik las online wie de winnaars waren en sloeg er verder geen acht op. Ik stond er toch niet tussen. Des te groter was de verrassing toen iemand mij er op attent maakte, dat er een bundel zou uitkomen met een selectie van de beste  inzendingen. Ik wist van niets. Ik ben wat dat betreft een oen en zeker niet de vlotste. Als er bepaalde activiteiten zijn kom ik er vaak laat achter; soms zelfs te laat om nog in te schrijven of juist af te zeggen. Tot mijn stomme verbazing bleek ook mijn naam met mijn gedicht online te zijn in een elektronische uitgave. Ook mijn gedicht zou dus in de nog te drukken bundel worden opgenomen  samen met andere deelnemende verhalen en gedichten. Het deed me wel even iets dit te weten.

Het wachten was op de gedrukte uitgave zelf. Eerst moest er nog  een passende mooie voorkant worden uitgezocht. Dus nog even geduld. Ik wachtte een week, twee weken, een maand en langer.  Nu ben ik erg geduldig van aard, maar zelfs mij duurde dit te lang. Ik begon te twijfelen aan de echtheid van de situatie en had er geen vertrouwen meer in. Echt ik weer. Typisch iets voor mij (en al die anderen dan, maar daar denk je op zo’n moment niet aan) om me warm te laten maken voor een publicatie die niet gepubliceerd wordt. Die gedachte zette een fikse domper op mijn stemming. Tot ik het van me af zette en er helemaal niet meer aan dacht en uiteindelijk op 14 juni onverwacht verrast werd met een pakje van de betreffende uitgeverij.
Eindelijk dan toch! Ik was ontzettend nieuwsgierig hoe het boekje er uit zou zien en hoe het gedicht in gedrukte vorm over zou komen.In mijn handen hield ik een smaakvolle stralende uitgave. Ik bekeek het, keurde het en zocht daarna naar mijn gedicht. Was dat zo lang? Twee en een halve bladzijden? Niet te bevatten.

Beste mensen, ik kan jullie vertellen, dat het werkelijk iets met je doet om je eigen naam boven je eigen werk te zien. Het was een geweldig gevoel.  Het besef, dat je ergens in een bundeltje staat te midden van andere deelnemers, goed genoeg bevonden voor publicatie. Een echte gedrukt boekwerkje, dat je in de hand kunt nemen, door kunt bladeren en in een boekenkast of op de boekenplank kunt zetten. Een boekje dat te koop is en kunt versturen aan familie en vrienden als een visitekaartje. 

Wat is er nu echter dan een boek van papier. We mogen dan in een online-tijd met e-books, e-magazines. e-newspapers etcetera, maar als er geen internetverbinding is of de elektriciteit uitvalt dan kun je het papieren boek tenminste nog lezen bij het licht van een leeslamp, zaklantaarn of kaars. En anders kun je altijd nog buiten overdag lezen. Licht genoeg.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 338
(Gemiddelde waardering 3 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster