Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Merkwaardig

In een vorige column presenteerde ik als reuzen van de moderne tijd Albert Einstein (wetenschapsfilosoof, die iedereen kent) en Kurt Gödel (wiskundige, die niemand kent). Ik kom niet op mijn woorden terug, maar moet ze wel bijschaven: ik heb mijn lezers enigszins om de tuin geleid. Want wat is de invloed van Einstein en Gödel op onze moderne levensvoering. Zo goed als nihil. De wiskunde is nog altijd de enige en eeuwige taal van de wetenschap En Einstein? Niemand reist met de lichtsnelheid. Zijn theorie klopt: GPS-vervaardigers moeten ermee rekening houden; anders vertrek je in je autootje naar je minnares en je komt niettemin terecht bij moeder de vrouw.
Wat heeft werkelijk ons leven veranderd? De kwantumfysica. Zij is de motor van de elektronische revolutie. Zij voedt onze smartphone, het laatst verworven menselijk lichaamsdeel zonder hetwelk ons leven strandt. Dus wie verdient de kroon van menselijke verdienste: Niels Bohr en zijn kompanen.
Nou ja, Jezus Christus is de kampioen van onze beschaving, niet het boertje dat tientallen eeuwen geleden de landbouw uitvond ...
© Eric Deprez op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.