Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Mededelingen

columnsZeer zelden strijk ik mijn spijkerbroeken. Ooit al een cowboy gezien die in the middle of nowhere z’n spijkerbroeken staat te strijken? Ergens zowat halverwege tussen Phoenix en Tucson, Arizona? Ik nog nooit. Vandaar dat de mijne uit de wasmachine komen, aan een droogrek gaan om de volgende dag wederom tof rond de benen te bungelen.

Eerder gaat mijn zorg uit naar Wubbe, de wandelende tak en Wobbe, de duizendpoot. Vooral deze tweede mooierd draagt mijn bijzondere bekommernis weg. Na een karwei in Houthandel/zagerij Gebr. Vondeling, Zn & Co in Appelscha, mist de stakkerd namelijk driehonderd zesentwintig poten. Driehonderd zesentwintig!

Daarnaast mag tevens geweten zijn dat ik mij nooit naar de lokale markt begeef om een paar Turkse kazen. Met zulke Turkse kazen is het namelijk steeds opletten geblazen. Ze hebben weleens de neiging om te verbazen door weg te glippen tussen de mazen.

Had enkele weken geleden een beetje een merkwaardige e-mail in de strikt persoonlijke inbox. Verzonden door Christien Romp, onze bloedeigen, uiterst gedistingeerde Schrijverspunt-redactrice & eindrecensente. Ach, wat leuk nou toch, dacht ik en opende als de wiedeweerga het bericht. Inhoud van de melding: Beste ERWEE, ? Een vraagteken. Kan het eenvoudiger? Nederiger? Kan het meer frugaal?, overwoog ik. Een reply vertrok richting Gelderland. Slechts bevattend een bescheiden ! Een uitroepteken. Discreet alsook kernachtig.

Oké, laat mij dit stukje kort houden. Strakjes vertrek ik voor een week naar de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Een vliegtuig is voor schlemielige watjes, daarom heb ik voor de verplaatsing een DAF XF-vrachtwagencabine afgehuurd. Hoe dat daar eindigen zal? Wellicht op de bodem van de Bodensee. Jammer alleen dat Wubbe en Wobbe in hun eentje zullen achterblijven.

O ja, toch nog even dit. Drie dagen na het verzenden van mijn mail naar het middenoosten van Nederland kwam er antwoord. Christien schreef: ERWEE, wij begrijpen elkaar.

Tot hier enkele beknopte mededelingen.

 

© ERWEE

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1188

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.