Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 662
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Me Too
© Ron van GELLEKOM op .
Aantal hits: 1087
Op tv de zoveelste tokshow over de nieuwste hype: “Me too”. Al die mensen die dertig jaar geleden zijn lastig gevallen door een sexverslaafde onbenul. Is dat erg? Zeker wel. Geloof ik het allemaal?  Nou, laat ik het voorzichtig formuleren, ik geloof het verder wel.
Vaak hoor ik de verzuchting: waarom hebben ze dat niet dertig jaar geleden aangegeven? Of toen aangifte gedaan. Nou, dat is niet zo moeilijk te raden. Dertig, veertig  jaar geleden waren de normen en waarden totaal anders dan nu. Wat nu  promiscuïteit en onverantwoord seksueel gedrag wordt genoemd wanneer je knipoogt naar een meisje , heette vroeger gewoon, “meisje versieren.” Daarom had het geen zin om daar dertig jaar geleden aangifte van te doen. Je zou in je gezicht zijn uitgelachen.. Nu weer Jelle Brandt Corstius, die vijftien jaar na dato (??) uitgebreid op t.v bij De wereld draait door, “kont”  doet van zijn vermeende verkrachting door ene Gijs van Dam. Dezelfde Gijs van Dam die ik een paar dagen later, op zijn beurt, bij Pauw op tv zijn verhaal hoor verdedigen. Oké, dus zó ziet een verkrachter er uit?  Maar eerlijk is eerlijk, wat dat betreft doet der Jelle niet voor hem onder.. Ik word hier een beetje cynisch van. Waarom dat gejank op tv?  Ga het aangeven, Jelle. Of gaat het eigenlijk om, en passant,  nog even een geestig reisboekje uit te venten bij van Nieuwkerk.? Kortom, waar is de rechter die als enige beslist?
Snel zap ik weg. Een ander net, een andere hype. Ik val in een discussie over al dan niet handhaven van de zomertijd. Aan het zonnige geblèr te horen zijn de voorstanders van de zomertijd in de meerderheid .Er zijn ook tegenstanders. Zij hebben het over de trauma’s die zij opliepen na veertig jaar slaaptekort door de invoering van de zomertijd. Meteen een hashtag maken, jongens. Wat dacht je van de hashtag “MIE ZERIG “Ik ben voor de tegenstanders, want hee, je zal maar in een horlogewinkel werken, zeg. Heeft iemand daar al eens bij stilgestaan?
Om het af te maken gaat de bel.  Twee Jehovagetuigen. Een man en een meisje van een jaar of twintig.Met een schooltas. Ze vragen of ik  Jezus al gevonden hebt en hoe ik denk over de tegenwoordige Nederlandse Goddeloze cultuur.Dus vraag ik vriendelijk, zoals  Den Here Jezus dat geleerd heeft: ‘De Nederlandse cultuur? Bedoelt u twee als Zwarte Piet geschminkte hand-in-hand lopende homo’s die, dertig jaar geleden, in de wintertijd, een kerstboom onzedelijk betastten en staande in hun blote kont het Wilhelmus verneukten? Of bedoel je de verkrachtingen die dertig jaar geleden nog heel overzichtelijk vrijpartijen heettten.
Mijn kat, die het allemaal ziet gebeuren knipoogt vriendelijk naar de, tamelijk snel, weg rennende Jehova’s..Maar voor ze weg renden zag ik het meisje nog achter de rug van de man naar mij knipogen. Ik verbeeldde het mij niet. Misschien wilde ze een vrijpartij omdat zij misschien van een seksueel gereformeerde gemeente is. Maar nee, in deze tijd van Me Too ellende is het laatste waar ik op zit te wachten een vrijpartij. Waarmee ik maar wil zeggen; Ik laat nog liever mijn zaad chirurgisch verwijderen...
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Me Too"

Geschreven door Ron van GELLEKOM . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart