Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Maxima als BFF

columnsDit jaar hebben wij met zijn allen intens mogen genieten van het koningshuis, met name van Máxima. Als zij voorbij komt op tv, moet ik naar haar kijken. Máxima en ik hebben veel overeenkomsten, wij hebben ongeveer dezelfde leeftijd, zijn bijna even lang en hebben alle twee geen schoenmaatje achtendertig. Wij leven beiden op iets grotere voet. Dat zegt mij al genoeg, zij past prima in onze vriendinnenclub. Máxima zelf weet dat alleen nog niet, ik ben op zoek naar een ingang om haar dat duidelijk te maken.

Vorig jaar ben ik al begonnen met mijn onderzoek. Wij zijn naar de tentoonstelling geweest, waar haar jurken met bijbehorende accessoires in vol ornaat te bewonderen waren. Toen wist ik het zeker, wij hebben ook dezelfde kledingsmaak, dus dat zou dolletjes kunnen worden! Leen ik die prachtige zwarte leren jurk van haar als wij met zijn allen op stap gaan, dan mag zij mijn hippe gescheurde spijkerbroek aan, met mijn nieuwe stoere boots. En mocht zij niet stoer, maar elegant voor de dag willen komen, dan heb ik nog wel wat hangen wat bij haar prachtige blonde lokken matcht.

Mijn vriendinnen zijn makkelijk in de omgang, dus na een gezellig samenzijn, met hier en daar wat alcohol en versnaperingen heeft de vriendinnenclub unaniem besloten dat er wel een nieuw lid bij mag komen, ook al is deze gegadigde lid van het koninklijk huis. Daar liggen wij niet wakker van, wij houden van elkaar zoals wij zijn en beoordelen niemand om haar achtergrond. Dus Máxima, ik zou het wel weten!

Bij deze een uitnodiging voor een feestje:

Geachte Hare Majesteit Koningin Máxima,

Graag zou ik u willen uitnodigen voor een feestje bij mij thuis. Voor deze gelegenheid is de aanhang uiteraard ook van harte welkom. Neem gezellig Zijne Majesteit de Koning, Hare Koninklijke Hoogheid  Prinses van Oranje Catharina-Amalia, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia der Nederlanden en Hare Koninklijke Hoogheid Ariane der Nederlanden mee. Mijn vriendinnen vroegen ook of uw broer misschien zin zou hebben om te komen, vraag hem gerust! Een bord meer of minder kunnen wij er zo bijzetten. Mocht hij onverhoopt verhinderd zijn, dan prikken wij gewoon ff een andere datum, no worries.

Onze kinderen zullen er ook zijn, dus de prinsesjes worden wel vermaakt door onze kids. Wij hebben een trampoline staan en voor deze gelegenheid blaas ik met liefde het zwembad weer op. Misschien is het handig als de prinsesjes hun bikini meenemen, handdoeken heb ik wel liggen. En mocht u zelf, als de avond vordert, nog even in het opblaaszwembad willen springen, heb ik nog wel een bikini liggen. Wij hebben tenslotte dezelfde maat.

Bij mooi weer is het de bedoeling om de barbecue aan te steken. De traditie bij ons is, dat de mannen dit regelen. Ik ga ervan uit dat Zijne Majesteit de Koning ook wel gedreven is in het omdraaien van een hamburger, dus ook daar zie ik geen probleem. Het voordeel hiervan is, dat de heren als echte oermannen om de barbecue bier staan weg te tikken en wij vriendinnen, ongestoord kunnen babbelen onder het genot van een lekkere droge witte wijn. Uw broer wordt overigens ontslagen van zijn BBQ-verplichtingen en mag met liefde plaatsnemen bij de dames. Wij ontfermen ons wel over hem.

Mocht het allemaal té gezellig worden, wat ik overigens wel verwacht, neem dan een pyjama mee. Jullie kunnen allemaal blijven slapen, ik zorg voor een koninklijk ontbijt! Als ik niets hoor, ga ik ervan uit dat jullie aanwezig zullen zijn op ons feestje. Mocht het om een zwaarwegende redenen niet lukken, laat het mij dan even weten. Misschien is het handig om even uw nummer door te geven, dan kunnen wij appen en kan ik u gelijk toevoegen aan de vriendinnen groepsapp. Ik heb namelijk al goedkeuring gekregen van mijn vriendinnen om u toe te voegen, tof hè?

Laterrrrrr!!!!!!!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1427
(Gemiddelde waardering 5 met 8 waardering(-en)

Reacties   

Jan Bakker
0 # Beste Elise,Jan Bakker 05-03-2014 07:32
Wow, dát is nog eens een kwalitatief hoogwaardige column... Maar of koningin Máxima er net zo over denkt, waag ik te betwijfelen. Ik neem althans aan dat zij bekend is met internet-taal en weet dat BFF twee betekenissen heeft. Wil je het positief zien, dan betekent deze afkorting "Best Friends Forever". In minder vriendelijke termen zegt het echter "Big Fat Female". Maar wees getroost: de kans dat onze koningin een regelmatig bezoekster is van Schrijverspunt, lijkt me niet zo groot. Voor het geval dát kun je het misschien goedmaken door haar uit te nodigen voor een High Tea :-)
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten