• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Martijn Koning - drekkige uitglijder

Publicatie: 12 maart 2021

Het was donderdagavond raak. Op dezelfde avond dat Wilders en Rutte elkaar in de haren vliegen, Wilders Rutte uitmaakt voor ‘bange wezel’, lees ik: ‘Thierry Baudet is boos de studio bij Jinek uitgelopen.’

Hier maak ik mij dus zo boos over. Akkoord, Van Dale keurt uitlopen in deze betekenis goed. Maar volgens de officiële spelling van het Groene Boekje, is het ‘uit lopen’ – Baudet is toch geen ei, of een eigenheimer die uitloopt? Ik ben hier zo boos om.

Het valt me nog mee dat de roast van de veroorzaker van Baudets weglopen, cabaretier Martijn Koning, niet als ‘roost’ is geschreven. Maar wat mij ten zeerste verbaast, is dat je WhatsAppbericht met twee hoofdletters schrijft, maar een whatsapp met kleine letters terwijl iedereen weet dat het een bericht is, bijvoorbeeld van de WhatsAppgroep van Baudet – met hoofdletters geschreven.

Maar wie bepaalt de regels?

Theo Hiddema heeft niets met de WhatsAppgroep van Thierry. En na veel zittingen heeft hij er staande – met hoog opgetrokken broek – voor de lange naar nieuws voor baas Jinek hengelende Jaïr Ferwerda afstand van genomen. Hiddema heeft zich hierdoor juist teruggetrokken als Tweede Kamerlid.

Uitlopen of uit lopen, het zal wel uitlopen op kijkcijferverlies voor Jinek. Ook al heeft zij zich gedistantieerd van de inhoud van Martijn Konings roast en dezelfde avond nog contact opgenomen met Thierry Baudet om haar excuses aan te bieden. Hiddema noemt de appjes van Thierry ‘racistische drek’, maar noemt hem geen racist. Typisch iemand die veel met het kromme recht te maken heeft. Maar Martijn, die niet eens een jaar komisch kan afsluiten, is niet van plan de drek die hij over de rug van Baudets vriendin smeerde te verwijderen.

Ikzelf maak er volgende week een verkiezingsfeestje van. Ik sluit niemand uit en zal daarom keurig netjes alle vakjes inkleuren. Man, vrouw, genderneutraal, homo, hetero en van welke kleur of afkomst dan ook. Kan mij het schelen. Helaas is de enige kleur waarmee je dat kunt doen rood.

’s Avonds geniet ik van een eenvoudige doch voedzame maaltijd met een stukje roast beef op toast en toost ik op een succesvolle verkiezingsavond, met cabaret van Freek de Jonge, die zijn volledige oeuvre op internet heeft gezet. Van mensen die dat met een duimpje naar beneden waarderen zegt hij dat er vroeger inrichtingen waren, maar dat die mensen nu vrij rondlopen. Dat is nog eens wat anders dan ‘uit lopen’. Er is vast en zeker leven na een cabareteske dood.   

 

WAARDERING

HITS

604

Artikel aangepast: 12-03-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
27.03.21
Feedback:
Mooie column Han!
Show more
13.03.21
Feedback:
Top geschreven. Dodelijk hoe Koning, Baudet in de peilingen deed uitlopen.
Show more
12.03.21
Feedback:
Leuk!🔄
Show more