1 post

MAG IK PASSEN??

439 Hits.

Dit moeten we sámen doen!
We moeten elkaar helpen in deze moeilijke tijd.
We gaan dit met z'n alle anders doen.
Met elkaar moeten we dit oplossen!
We moeten met één stem praten!

Ik hoor, en nog erger, ik zie dit de zoveelste politicus zeggen. En ik zie de angst voor het virus in hun ogen.

Samen doen! Met elkaar doen. Met z’n allen. Elke zin van elke politicus begint tegenwoordig zo. Om grip te verkrijgen op een situatie waarop helemaal geen grip te krijgen valt. Je ziet de paniek in de ogen van de politici. Een wereld die maakbaar leek is plotseling veranderd in een soort Russische roulette. “De boel bij mekaar houden,” hoor ik intussen iemand zuchten.
Ze kunnen er moeilijk mee omgaan. Ineens moeten we allemaal van mekaar houen. Mekaar steunen! Omzien naar mekaar!

We moeten met één stem praten: vertaling: want tja, als de mensen nu op hol gaan slaan, zitten we met een gigantisch probleem
Met één stem praten…Alsof de wereld dan ineens weer ouderwets maakbaar wordt.

En dan ineens blijken alle maatregelen te werken. het aantal besmette personen en sterfgevallen daalt.
Dus mag er weer ineens van alles. Niet dat het virus ineens weg is, maar de economie moet weer draaien. En waar we eerst drie maanden, al dan niet terecht,  overgoten werden met een saus van angst en paniek, zien we nu teleurgestelde ondernemers omdat we nu niet halsoverkop weer de cafés, treinen en bussen inrennen.
Op tv zie ik Roger van Boxel, directeur van de NS zich afvragen waarom er nog steeds zo weinig reizigers in de trein zitten. Tja, Roger, wat dacht je van die klote mondkapjes, die drie maanden geleden door de overheid bij het vuil werden gezet omdat ze niet zouden werken, en nu ineens bij wet zijn verplicht. En dan heb ik het nog niet eens over het kleine detail dat het virus nog steeds niet weg is.
Andere ondernemers zie ik ook bedelen en smeken om klanten. Ik snap dat wel hoor, ze moeten ook leven.

De mens is een kuddedier. In roedels leven. In scholen samenklonteren. Als het maar niet alleen is. Als je maar wel geaccepteerd wordt. Als je er maar bij hoort. Als je maar met één stem praat.

Wat een treurnis!

Maar hee, mag ik passen? Ik wil helemaal niets samen doen. Ik wil helemaal niets met mekaar doen. Het laatste dat ik wil, is iets met z’n allen doen want het virus is niet weg en voor je het weet hang je aan de beademing.
Daarom loop ik de deur uit. Ik ga wandelen. Niet samen. Niet me z'n allen. Niet met mekaar. Gewoon alleen, in m’n eentje, solo , zonder anderen. Zonder ergens bij te horen.

Want met in het achterhoofd de Noord-Korea’s en China’s van deze wereld lijkt het mij raadzamer zélf na te denken. Je éigen boerenverstand te gebruiken, volgens je eigen normen handelen. Dat zegt één stem in mijn achterhoofd.

En laat je niets anders wijsmaken..

 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Paco Painter:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1061
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1039
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
700
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
697
Lezen?
Column
ZOU JE STRAKS PAPS TEGEN MIJ WILLEN ZEGGEN
582
Lezen?