Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Mag ik gewoon mijn geld uitgeven a.u.b.?

‘Heeft u onze voordeelkaart’?  ‘Nee’. ‘Weet u wat dat inhoudt’? ‘Ik vermoed hetzelfde als bij alle andere middenstanders, en nee, ik heb geen interesse’. ‘Ook goed, dat is dan € 3,75’. Zuchtend loop ik naar buiten, deze middenstander is ook voor de bijl gegaan. Verbazingwekkend? Nee, maar het is iets dat ik steeds irritanter ga vinden.

Ik ben een van de mensen die het fijn vindt om digitaal te betalen. Ik hoopte hiermee bevrijd te worden van die dikke portemonnee (dik van munten, niet van papiergeld) maar het tegendeel is het geval. De omvang van de portemonnee is gebleven, de plaats is ingenomen door voordeelpasjes.
Ik heb er 12, identificatiepasje en rijbewijs er buiten latend, zijn dat 10 pasjes ten behoeve van de middenstand. In een apart mapje zitten ook nog eens 10 pasjes die ik niet altijd nodig heb en niet standaard bij me heb. Dan sta ik in zo’n winkel waar ik niet vaak kom, koop er wat en krijg niet die pasjesafhankelijke korting.

Om eerlijk te zijn: ik ben dit spuugzat! Middenstanders zijn niet wettelijk verplicht om klanten korting te geven, het is een vorm van klantenbinding waarvan ik vind dat iedere klant er recht op heeft. Of je nu iedere dag, een paar keer per week of maar af en toe in een winkel komt zou niets uit moeten maken. Helaas is dat dus wel zo, daar krijg ik zo langzamerhand de kriebels van.

Bij mij in de buurt zijn gelukkig nog 2 supermarkten die niet aan flauwe kul doen, standaard lage prijzen zonder klantenkaart, zegeltjes of andere flauwe kul. Maar wel goede kwaliteit en iedere week leuke aanbiedingen, daarom ben ik nu bezig om mijn route te verleggen. Boodschappen doen en betalen, ‘nog een fijne dag’, ‘dank je, hetzelfde’ en dan zoals het hoort gewoon de winkel uit.

Geachte middenstanders: Schaf die irritante pasjes af! Laat mensen gewoon in de winkel bij de kassa afrekenen zonder dat er gevraagd wordt naar pasjes, haal de korting van te voren van de prijs af. Geef alle klanten die in de winkel komen dezelfde korting. Dat vind ik meer op klantenbinding lijken dan een portemonnee mee te moeten sjouwen die steeds zwaarder wordt van al die stomme pasjes.

Laat mij gewoon mijn geld uitgeven met een ‘nog een fijne dag en tot ziens van beide kanten’.
Alvast mijn hartelijke dank!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 509
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…