Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 667

Machteloos

Om te voorkomen dat de boeren met hun trekkers de binnenstad zouden bestormen, heeft de gemeente Groningen zaterdagavond 4 juli 2020 alle bruggen opgehaald dan wel open gedraaid. Vaste bruggen werden door de politie bewaakt. 

Burgers en bezoekers van het centrum opsluiten in hun stad om de boeren buiten de deur te houden, het lijkt een handige actie maar is te gek voor woorden. Als we terugvallen op beproefde middelen van honderden jaren geleden dan rest de vraag wanneer we de stadsmuren weer herbouwen. Gaan we terug in de tijd? 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 114
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Machteloos"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!