Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

216 Hits

Publicatie op:
Machteloos

Om te voorkomen dat de boeren met hun trekkers de binnenstad zouden bestormen, heeft de gemeente Groningen zaterdagavond 4 juli 2020 alle bruggen opgehaald dan wel open gedraaid. Vaste bruggen werden door de politie bewaakt. 

Burgers en bezoekers van het centrum opsluiten in hun stad om de boeren buiten de deur te houden, het lijkt een handige actie maar is te gek voor woorden. Als we terugvallen op beproefde middelen van honderden jaren geleden dan rest de vraag wanneer we de stadsmuren weer herbouwen. Gaan we terug in de tijd? 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Machteloos"