Voor schrijvers, door schrijvers
 • Poëzie

  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen. Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

 • Meedoen?

  Wil je ook een gedicht, haiku, limerick, etc. publiceren op Schrijverspunt?  Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). Goed gebruik van de Nederlandse taal is gewenst bij deelname. Bij het inzenden kun je gebruik maken van de tags als het bv om een haiku gaat.

  Het is ook mogelijk om een geluidsfragment van je gedicht toe te voegen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Maar wie ben ik?

Laatst had ik met een oude schoolvriendin van me afgesproken, en verbijsterde me erover dat ze geen spat veranderd leek te zijn, tenminste in mijn aanwezigheid. En tot mijn verbazing, viel ikzelf van het moment dat ik naast haar stond binnen no-time weer terug in mijn rol van sarcastische en geen kans onbenut latend om een scherpe opmerking aan het gesprek toe te voegen. Terwijl ik daarvoor met mijn vriendin die ik nog niet zo lang ken, naar de stad ging en die rol aan haar gaf, terwijl ik giechelend achter haar aanrende. Logisch? Zijn mensen echt zo makkelijk? En dat brengt me weer terug op het gevolg van een vraag die altijd in mijn hoofd sluimert, en die ik desondanks nog nooit aan iemand gevraagd. Wat beteken ik voor de mensen om me heen, hoe zien ze me? Als dat onschuldige ding dat achter iedereen en alles aanrent? Of als dat meisje die altijd wel een misplaatste opmerking achter de hand heeft? Wie zal het weten, want voor iedereen betekent het horen van mijn naam, een ander gezicht. Soms vraag ik me af of mensen wel een karakter hebben, of we niet gewoon bestaan uit genen, herinneringen en beïnvloed worden door de mensen die zich op dat moment in onze nabije omgeving bevinden. Misschien niet, misschien sla ik hier de plank wel fenomenaal mis. En misschien, misschien heb ik ergens wel gelijk. Want ben ik voor iedereen wel dezelfde Amy? Of ben ik misschien wel voor mijn vader een heel ander persoon dan mijn kennis? Wat zegt dat over mij? Is het inderdaad zo dat we gewoon een wit gezicht hebben en we een bijpassend masker bij degene bij wie we zijn dragen? Misschien is het wel een heel andere kwestie, maar toch, is dit een eyeopener? Maar hoe kan het dan dat iedereen zegt om vooral jezelf te blijven, zijn we daartoe in staat, hebben we echt een persoonlijkheid, de ik-vorm van iedereen. Ons hele leven wordt ons al wijsgemaakt dat de mens een individu is, is dat wel zo? Wat zal het betekenen als dat niet zo is, dat wij als persoon te vergelijken zijn met een wit doek, onbeschilderd en in staat om alles te worden en alles te zijn, tot we zodanig bevlekt worden door herinneringen, nabije mensen en genen, dat dat ons maakt tot wie we zijn?

Ikzelf zie hier een zekere, beangstigende waarheid in, maar hé, wie ben ik?
A-Writer
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 728
(De gemiddelde waardering is 4.3 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…