Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Maar wie ben ik?

Laatst had ik met een oude schoolvriendin van me afgesproken, en verbijsterde me erover dat ze geen spat veranderd leek te zijn, tenminste in mijn aanwezigheid. En tot mijn verbazing, viel ikzelf van het moment dat ik naast haar stond binnen no-time weer terug in mijn rol van sarcastische en geen kans onbenut latend om een scherpe opmerking aan het gesprek toe te voegen. Terwijl ik daarvoor met mijn vriendin die ik nog niet zo lang ken, naar de stad ging en die rol aan haar gaf, terwijl ik giechelend achter haar aanrende. Logisch? Zijn mensen echt zo makkelijk? En dat brengt me weer terug op het gevolg van een vraag die altijd in mijn hoofd sluimert, en die ik desondanks nog nooit aan iemand gevraagd. Wat beteken ik voor de mensen om me heen, hoe zien ze me? Als dat onschuldige ding dat achter iedereen en alles aanrent? Of als dat meisje die altijd wel een misplaatste opmerking achter de hand heeft? Wie zal het weten, want voor iedereen betekent het horen van mijn naam, een ander gezicht. Soms vraag ik me af of mensen wel een karakter hebben, of we niet gewoon bestaan uit genen, herinneringen en beïnvloed worden door de mensen die zich op dat moment in onze nabije omgeving bevinden. Misschien niet, misschien sla ik hier de plank wel fenomenaal mis. En misschien, misschien heb ik ergens wel gelijk. Want ben ik voor iedereen wel dezelfde Amy? Of ben ik misschien wel voor mijn vader een heel ander persoon dan mijn kennis? Wat zegt dat over mij? Is het inderdaad zo dat we gewoon een wit gezicht hebben en we een bijpassend masker bij degene bij wie we zijn dragen? Misschien is het wel een heel andere kwestie, maar toch, is dit een eyeopener? Maar hoe kan het dan dat iedereen zegt om vooral jezelf te blijven, zijn we daartoe in staat, hebben we echt een persoonlijkheid, de ik-vorm van iedereen. Ons hele leven wordt ons al wijsgemaakt dat de mens een individu is, is dat wel zo? Wat zal het betekenen als dat niet zo is, dat wij als persoon te vergelijken zijn met een wit doek, onbeschilderd en in staat om alles te worden en alles te zijn, tot we zodanig bevlekt worden door herinneringen, nabije mensen en genen, dat dat ons maakt tot wie we zijn?

Ikzelf zie hier een zekere, beangstigende waarheid in, maar hé, wie ben ik?
A-Writer
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 673
(Gemiddelde waardering 4.3 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten