Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Diploma’s voor democratie

Diploma’s
Ik ga iets opmerkelijks bepleiten, iets waar niemand eigenlijk op zit te wachten. Maar in mijn omgeving zie ik puinhopen, puinhopen van onwetendheid. Mensen die geen idee hebben wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. Mensen die geen idee hebben waarvoor ze moeten staan. Ik ga het hebben over het menselijke verstand, wat blijkbaar niet zo groot is als menig mens denkt.Veel mensen maken al die ene fout, denken. Ik pleit voor een diploma op denken. Eerst een cursus denken doen, voordat mensen mogen gaan denken. Want als mensen denken, een slechte dag denken, een nachtmerrie denken. Krijg je het kwaad.Naast dit, bepleit ik een diploma voor ouderschap. Mensen die een kind willen, moeten eerst een examen afleggen voordat ze überhaupt het met elkaar mogen gaan proberen. Eerst een diploma voordat je ergens aan begint. Zo gek is dat helemaal niet, je doet immers (normaal gesproken dan toch) eerst een opleiding voordat je carrière gaat maken. Ik zie in mijn omgeving te veel puinhopen, puinhopen van opvoeding. Mensen die totaal ongeschikt zijn een kind op te voeden. Opvoeding is simpelweg een kunst. Opvoeding is belangrijk, al helemaal in Nederland. Aanstaande ouders moeten dus gewoon een diploma halen. En om het voor mensen leuk te maken, verzinnen we gewoon een titel voor afgestudeerde ouders: iets van Hoogouder, drs. Ouder of Dokter in het Ouderschap. Ik word meteen razend enthousiast en zou er bijna zelf aan beginnen.Democratie, ja eindelijk ga ik mij daar eens flink over laten uitspreken. Democratie is de grootste leugen die Nederland in de afgelopen eeuwen is wijsgemaakt. Er bestaat wel (gedeeltelijke) democratie, maar dan denken dat het volk de macht heeft is naïef. Al jaren word ons wijsgemaakt dat stemmen echt het verschil maakt, ook dit is grote nonsense. Ik ben blij dat het volk de macht niet heeft, het zou dan niet meer dan een complete chaos worden. Een complete puinhoop. We hebben namelijk in de vorige eeuw wel gezien hoe het kan gaan, een heel volk dat achter een enigszins toch wel indrukwekkende spreker aan loopt die vervolgens maar kan doen en laten wat hij wilt. Daarom moet je niet het volk laten regeren en zorgen dat iedereen kan stemmen, maar een cursus doen voordat je gaat stemmen. Een diploma halen, de universiteit van de maatschappij. Als iedereen kan stemmen, is een verkiezing gevaarlijk. Iedereen kan maar inkrassen wat hij wilt, terwijl hij of zij misschien alleen maar op die persoon stemt omdat deze een leuke naam heeft, of een grappig kapsel. Deze stem telt even zwaar mee als iemand die een weloverwogen besluit heeft genomen. Kortom, ook een diploma voor stemmen zou niet misstaan.

Eigenlijk is het wel een goed idee om voor alles een diploma in te voeren. Voor alles wat je wilt gaan doen eerst een opleiding volgen. Ik denk dat er dan weer extra banen in het onderwijs bij komen, dus dat probleem is meteen uit de lucht. Maar niet alleen dat, het zou er ook voor zorgen dat terrorisme zou gaan afnemen dan wel niet volledig die kiem in word gesmoord. Mensen die zich melden bij een terrorismeschool kunnen we dan meteen in het vizier houden. Wat een belachelijk geniaal idee! 
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© M. Th.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 72
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Diploma’s voor democratie"

Geschreven door M. Th. . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
23.09.20
Feedback:
Geachte M. Th.,
Hoe zit het eigenlijk met uw schrijfdiploma? Daarover hoor ik u helemaal niet. Een spoedcursus lijkt me wel iets
voor u.
Met beleefde groet,
WJ(H)V
Grammatica & Spelling:
Matig
Passend in deze rubriek:
Ja
  • Lezenswaardig:
    20%
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 23.09.20
    Tot mijn verbijstering zie ik een rood hart kloppen tussen mijn initialen, terwijl ik toch een hoofdletter H tussen haakjes had getypt. Merkwaardig!

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...