Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

LV

columnsTien was Lindemans Viviane en grondig gestimuleerd door haar iets oudere broer, Lindemans Jos, tevens een gabber op de schoolbanken in die tijd, helemaal niet bevreesd om op die toch erg jonge leeftijd reeds door mij aan haar nog nietige spleetje te laten foezelen en frunniken zodat ik haar voor het zondagse middagmaal van 23 juni 1968, na alweer zo'n strelende manipulatie, met op de achtergrond Hilversum 3 en de hits van dat ogenblik, met stille stem beloofde dat zij op haar zestiende de veruit heetste troela van het hele dorp, met op dat moment nog slechts plus minus 1174 inwoners zou zijn, maar de jaren vorderden, mede door toedoen van de snelle opeenvolging der dagen en nachten, en veel veranderde toen de inmiddels van geilheid overlopende zweefteef L V op haar achttiende aan de toog van onze enige dorpsherberg *Het vergezicht* zat in het gezelschap van een gozer die ze maanden eerder aan de haak geslagen had in dancing *Damage Control* en op het ogenblik dat ik, na mijn eenentwintigste pils, die minkukel het verhaal van háár leven, waarvan jullie, lieve lezeressen en goedaardige prostaatbezitters, daarnet in de aanhef van dit in een adem als een Gregoriaans gezang doorgeschreven stukje waarin niet al teveel interpuncties, uitgezonderd hier, daar en ginds een komma, reeds de simpele essentie gelezen hebben omtrent het hitsige wijfjesdier uit mijn straat met zoals dus reeds even duidelijk is, als initialen L V, zag ik hoe het door mij bij voorbaat als minderwaardig beschouwde individu en drager van een kop als een rottende hooimijt mij nors aankeek, houterig van zijn kruk stapte en onomwonden aanstalten maakte om mij te voorzien van een rake uppercut welke totaal de mist in ging omdat ik sneller was om hem in advance op mijn beurt een gepeperde muilpeer toe te dienen die hij zich ook vandaag nog herinnert als de dag van toen.
Overigens: met Hilversum 3 bleef het nog jarenlang goed gaan en wat er in deze column allemaal niet te sprake gebracht is zal ik vast later nog een keer aan bod laten komen.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1019

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.