Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Luizen

Oh nee, hè! denk ik als ik een briefje in mijn kleuters boekentas vind waarop staat dat er weer luizen in de klas gesignaleerd zijn. Daar krijg ik dus spontaan jeuk van, letterlijk. Ken je dat?

Als er over luizen gepraat wordt, heb ik dat ook. Dan voel ik ze ineens in rijen van tien over mijn hoofd marcheren. En als je dan bij de schoolpoort staat met nog zo’n dertig andere mama’s en papa’s, is op je hoofd krabben wel het laatste wat je wilt. Een goede truc schijnt te zijn om op zo’n moment je aandacht te verleggen naar jeuk ergens anders op je lichaam. Moet je je natuurlijk niet net – ook al was de scheerschuim op – tóch geschoren hebben op plekken waar je liever ook niet in het openbaar aan wilt krabben …

Hoe dan ook, voor de zekerheid de luizenkam erbij gehaald, maar niks te zien. De dagen erna sta ik op scherp: zie ik een van de gezinsleden op zijn hoofd krabben? Ze zien me alweer aankomen met kammetje en zaklamp.

Dan zie ik op een morgen wat kleine zwarte dingetjes in mijn zoontjes bed. ‘Zijn het pluisjes of luisjes?’ vraag ik me hardop af.
‘Het zijn pluisjes, mama’, zegt mijn zoon kalm.
‘Hoe weet je dat zo zeker?’ vraag ik hem enigszins verbaasd.
‘Omdat ze niet bewegen. Luisjes hebben pootjes. Anders kunnen ze toch niet op je kruipen?' 
Hij zegt er nog net geen ‘dúh’ achteraan.
Zoveel jeugdige wijsheid op de vroege morgen, daar moet ik toch even van achter mijn oren krabben.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 280
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Reacties   

Lieven Vandekerckhove
0 # RE: LuizenLieven Vandekerckhove 12-05-2019 09:05
Mooi!
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten