Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Virusss

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
Toen ik vanmorgen opstond en herpes op mijn bovenlip ontdekte, bleek mijn computer ook nog Tojan te hebben opgelopen. Ik heb mijn laatste flesje Corona toen toch maar geschonken aan mijn huismug die het westnijl blijkt te hebben.
Nu ik dit jaar geen griepprik mag halen maar waar ik meer dan ooit omringd ben door virussen, ben ik het gloeiend eens met zanger Killer Kamal;
'Pak de vliegenmepper, voor die vieze schmettas'

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Geweldig stukje, Louisa, lekker vlot en humoristisch geschreven!
De één na laatste zin loopt niet zo lekker en kan strakker. Komt door de bijzin "waar ik" en vervolgens door "ben".
"Sinds bekend werd dat ik dit jaar geen griepprik mag halen, waar ik, meer dan ooit omringd ben door virussen, ben ik het gloeiend eens met zanger Killer Kamal;"
Je kunt bv. "waar ik, meer dan ooit omringd ben door virussen" veranderen in een tussenzin als: hoewel meer dan ooit omringd door virussen. Succes! Groetjes, Ineke.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.