Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Lokeend

De vijf vijfjes van de Staatsloterij branden in mijn binnenzak. Ik werp een blik naar binnen. Slechts twee dames kijken toe hoe de franchisenemende sigarenboerin de verzamelde waar op de toonbank uitstalt. ‘ID graag.’ Tussen de olijke verjaardagskaarten liggen plaatjes van uitgezaaide tumoren. De jonge vrouw kijkt even verbijsterd, zoekt tevergeefs in haar portemonnee en druipt af. Mokkend plaatst de winkelierster de gederfde afzet terug in de schappen. Beschouw het als een compliment, overweeg ik de botvangende cliënte nog toe te voegen, maar die is al weg. Bovendien schiet me net een krantenartikel van vanmorgen te binnen. Gemeenten overwegen lokgasten in te zetten om het massaal genegeerde verbod alcohol en tabak aan jongeren te verkopen adequater te kunnen handhaven. Een nieuw hoogtepunt in de toenemende nationale betrutteling. Tegelijkertijd is het een, in historische context bezien, droevig dieptepunt. Ze willen dus jonge mensen verklikkertje laten spelen om overtreders aan te kunnen brengen. Los van het universele gegeven dat het de taak van de jeugd is regels te tarten, vraag ik me af: wie zou in vredesnaam zulk werk willen doen? Welke jongere voelt zich zodanig desolaat en depressief om bereid te zijn in een kroeg een biertje en een asbak te bestellen? Gaat het daarna beter? Wil Menzis soms meebetalen? Kunnen ze meteen het meeloperfeest sponsoren met uniforme regenjassen en gleufhoeden. Er zit ongetwijfeld een profitabel businessplan in. Terwijl mijn loten worden gescand, komt de heengezonden vrouw gewapend met een ID weer naar binnen. Geen prijs. Wat een opwinding om NIX!

18 augustus 2018  #BinnenDoorDenker

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 337
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten