Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Lock down

Hamsteren doe ik enkel voor waspoeder en wasverzachter. Bij kortingsacties. Verder doe ik één keer in de week een grote boodschap. Of althans dat probeer ik toch.
Over grote boodschappen gesproken. Toch maar naar de winkel om de maxi rollen van Kruidvat te halen. Als we in een algemene lock down gaan wil ik het down toch nog netjes kunnen houden. Er ook vanuit gaande dat ik daar down helemaal niets kan locken, dus moeten we vooruitziend zijn. De maxi rollen waren niet meer voorradig. Ik stond naar het lege rek te staren
Een vrouw met Poolse tongval sprak me aan. Ze wou bevestiging over dat lege rek. Wc papier al op? Vroeg ze met Poolse tongval. Ze keek naar mij en naar het rek. Ik knikte van ja.
Ik wou nog zeggen dat ik nog geen stocktelling in het magazijn had gedaan, maar op die tijd was ze alweer verdwenen. Keukenrol was er nog wel, dus nemen we dat maar.
Aan de kassa stelde ik dezelfde vraag aan de kassierster, wel met andere tongval deze keer. De maxi rollen zijn uitverkocht, zei ze.
Maar buiten op het rek staan er wel nog van de andere soort. Ze was zo vriendelijk om het even voor me te halen. Een glimlach op mijn gezicht toen ik ze triomfantelijk met het pak onder de arm weer zag binnenkomen
Koning, keizer, admiraal, naar de grote toilet moeten we blijkbaar allemaal.
Ik overdacht dat ik met dit pak, de keukenrol en nog eventueel papieren servietten, wel genoeg reserves zou hebben.
Niet zo lang geleden, pakweg 40 jaar, was er eventueel ook nog de gouden gids.
Mijn grootmoeder Yvonne zaliger was gespecialiseerd in het versnijden van toiletpapier boekjes. Kranten, gouden gidsen of witte gidsen, alles kon dienen. Grootmoeder was specialiste in recycling. Daar zouden er vandaag de dag velen een puntje kunnen aan zuigen. Plastiek zakjes, cadeauverpakking... Alles kon herbruikt worden voor een tweede leven.
De toiletpapier boekjes werden met een touwtje aan de muur vastgemaakt. Heel precies. En de velletjes of blaadjes werden doorprikt door het touwtje.
Neem daar nog een gat in een plank bij, en het plaatje was compleet. En in wintertijd was het nog erger. Een oude boerderij had buiten zijn gemak. Aan down luchtcirculatie geen gebrek.
Ik ging heel graag naar grootmoe, maar voor vertrek zocht ik toch meestal ons thuissanitair op om zeker te zijn.
Ik houd mijn oud papier toch nog maar even opzij dezer dagen. . Je weet maar nooit...

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Annick Waegeman
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 345
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Lock down"

Geschreven door Annick Waegeman . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...