Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Links op de schop

Einde linkse invloeden in zicht?

Hoogmoed komt voor de val, zegt het spreekwoord welke ik nog op de lagere school leerde. Dat zal nu wel anders zijn.

Over welke val gaat dit dan? Hier gaat het over de kuil die men voor een ander heeft gegraven en er nu zelf intuimelt. En die men? Dat zijn alle mensen met een links-politieke inslag in alle gradaties, van centrum-links tot ultralinks. Aan hun machtsperiode komt nu snel een einde. Laten we dat hopen, want we hebben nu wel een mooie periode gehad waarin Nederland na de wederopbouw flink geciviliseerd is doorgeschoten, maar de laatste decennia heeft de afbraak zijn kop opgestoken.

Na de Tweede Wereldoorlog werd er stevig doorgewerkt om alles beter te maken, en dat lukte heel erg goed. Niemand die daar niet aan meedeed, rüchtsichtlos, onafhankelijk uit welk milieu je vandaan kwam: er heerste een saamhorigheid die zijn weerga niet meer heeft gekend. Hard werken voor weinig geld, want we moesten het land weer status geven en de armoede van vóór de oorlog mocht niet meer terugkomen. Iedereen voor ons allen! Socialer kón het gewoonweg niet!
In de 70-er jaren, zeg 25 jaar na de oorlog, waren we op een niveau die we nog niet eerder gekend hadden in dit land. En we gingen door met elkaar in de watten te leggen. AOW, pensioen, bijstand, niemand werd aan zijn lot overgelaten, want we hadden de oorlog overleefd en hard gewerkt om het land er bovenop te krijgen.

Toen kwamen de drugs. Die waren er al eerder natuurlijk, maar niet zo gemakkelijk te verkrijgen. Mensen werden er gek van, maar we noemden ze “softdrugs”, want op die wijze kon je aangeven dat ze niet zoveel kwaad konden als dat er in het begin werd beweerd. Nu weten we wel beter: softdrugs zijn net zo schadelijk als harddrugs.
Samen met de opkomst van de popmuziek werd er plotseling heel anders gedacht over die saamhorigheid. Het egoïsme kwam bovendrijven: ieder voor zich en God voor ons allen! Baas in eigen buik!
Alle sociale wetten en instellingen zaten rotsvast in de maatschappij gesmeed, dus die basis bleef sterk. Alleen de mens werd individueler. Hard werken was prima, maar de beloning moest wel terechtkomen bij die harde werker en moest niet onder iedereen worden verdeeld.

En zo geschiedde. En Nederland voer er wel bij, werd steeds rijker en geciviliseerder, Nederland nam in de wereld een vooraanstaande positie in. Men keek op naar Nederlanders! Een geweldig harde werker met kennis van zaken, want ook de scholing was van het besten in de wereld!

Maar hoe denken we nu in 2018, een jaartal waarbij we op de lagere school alleen maar sciencefictionbeelden hadden?

Het laatste decennium hebben we een VVD-premier en kabinet gehad, die de moed had Nederland een crisis aan te praten. De meeste mensen geloofden in de crisis, al zagen we die slechts als resultaat van de maatregelen die de premier had genomen. Die maatregelen veroorzaakten de crisis! Nederland was rijk genoeg om zich overal doorheen te slaan, maar we kregen steeds minder te besteden, want we hadden een “crisis”. Gedurende deze tijd werd Nederland uitgehold. De welvaartstaat werd zachtjesaan uitgekleed. Maar niemand die wat zei of deed; de politiek kon zijn gang gaan, zij dreven voort op het socialisme van voor die tijd en hadden vertrouwen in het leiderschap. Alleen de PVV stond op en werd verguisd.

Maar Nederland holde achteruit in welvaart. Het zo zorgvuldig opgebouwde niveau werd rap flink lager, maar nog steeds hadden we een behoorlijk hoog niveau vergeleken met de andere landen in Europa. Dus bleven we ons socialisme trouw, zelfs zover dat we vele anderen uit de wereld daarin lieten delen, inclusief een maandelijkse riante uitkering, die hoger was dan voor vergelijkbare Nederlanders in nood. Dat zet kwaad bloed, natuurlijk.

Maar was dat maar alles. Steeds meer kwam er aan het licht dat al die linkse leiders de Nederlanders hadden bedonderd en daarbij hun eigen zakken hadden gevuld, en die van hun familie en vrienden. De één was nog een grotere viespeuk dan de ander, denk aan MeToo, en de bescherming van andere socialen begon weg te vallen. List en bedrog werd gemaskeerd met flink kabaal maken en situaties overdrijven tot in het oneindige! Alle muggen kregen een volwassen slurf. Alles wat tegen links was moest alle hoeken van de wereld zien: links had de macht, rechts had niets te vertellen, wilde de macht blijven houden en niets werd daarbij geschuwd, zelfs geen geweld.

Maar de wereld blijft niet blind en doof! De wrange vruchten van het linkse list-en-bedrog-beleid kostte veel geld, dat aan anderen wordt gegeven die er niets voor hebben gedaan, onderwijl wel hun eigen zakken vullen en alles doen wat God verboden heeft. Leugenaars bij de politie en de regering, waar niet! Ook Oxfam viel door de mand! Links-democratie staat opeens voor diep- en diep-antisociaal, het saamhorigheidsgevoel vernederd!
Wrange vruchten als een overdaad aan islamitische “medelanders”, die meer hun land van afkomst aanhangen en proberen ons land leeg te roven, die opeens in zo’n grote getale aanwezig zijn dat het politiek verschil. Heethoofdige en frauderende Turken krijgen praatjes en we laten het gedwee toe, en onze portemonnee wordt steeds leger. Verzorgingstehuizen à la Avondlicht blijven over. Van welvaartstaat naar narco-staat, waarin de politie niets meer te zeggen heeft over criminaliteit. Aan de goden overgeleverd zijn we opeens! De VVD ligt zwaar onder druk!

Als dat geen grond is voor revolutie en vernieuwing dan weet ik het niet meer. Maar ik denk dat we snel een ommekeer zullen meemaken en het linkse langzamerhand zullen vervangen door het zgn. rechtse systeem, wat veel dichter bij de realiteit ligt. Rotte appels, zowel linkse als rechtse, hou je altijd wel, maar over het geheel genomen is het genoeg met dat softe gedoe met sociale bescherming.

Man en paard, dat is de weg die we moeten gaan! Weg met slinks-links!

Om te beginnen: vakantie naar Turkije? Nooit meer!

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 442
(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…