Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

LinkedIn nog te link voor de Schrijver

Nadat ik er bij de pedicure uitflapte een Schrijver te zijn, legde ik mijzelf een aantal ijzeren regels op om deze stellige verkondiging ook waar te maken. De eerste stappen op weg naar een publiek zijn daarmee gezet. Deze maand loop ik verder.

Nu ik eindelijk als Schrijver uit de pc-kast ben gekomen, wil ik natuurlijk gelezen worden. Ik hoop mensen met mijn schrijfsels te raken. Door ze te laten lachen, aan het denken te zetten of mee te voeren in nieuwe werelden.

De eerste lezers hebben mijn verhalen inmiddels gevonden. Met de column in het clubblad bereik ik zo’n 4.500 leden. Mijn verhalen in de Storytime Kinderverhalen app zijn bijna 600 keer gelezen en mijn eigen Facebook-pagina heeft – jazeker - al zes volgers. De helft daarvan is familie, maar toch!

Surfend over het internet leer ik dat ook LinkedIn een goede manier is om je als schrijver te etaleren. Uitgevers krijgen zo een beeld van je kwaliteiten en kwalificaties als schrijver en zien dat je een autoriteit bent op een bepaald thema of onderwerp. Bovendien nemen potentiële lezers – en dus kopers - kennis van je boek en krijgen ze een beeld van de mens achter de schrijver.
Ik ben overtuigd en type zelfbewust ‘Schrijver’ in de kopregel. Nou ja, zelfbewust: ik zet wel eerst de optie ‘Uw netwerk op de hoogte stellen’ uit. Dan geef ik mezelf bloot.

Schrijver – Zelfstandig / 1985 – heden (31 jaar)

Ik bedenk al verhalen zolang ik me kan herinneren; sinds de tweede klas lagere school schrijf ik ze ook op. In 1985 werd mijn eerste werk gepubliceerd: een column in het maandblad Keerzijde. Wat was ik trots...
Sindsdien heb ik onder meer columns geschreven voor huis-aan-huisbladen en verenigingsmagazines. Mijn columns zijn meestal ironisch van aard.
In 1996 verscheen in het personeelsblad van mijn werkgever mijn eerste kinderverhaal en sinds december vinden mijn verhalen hun (voor)lezers via Storytime Kinderverhalen app.
Tussen de columns en kinderverhalen door werk ik aan een boek voor 'grote mensen': een milde satire over een zelfverklaarde managementgoeroe. Ik ben aardig op weg, maar heb nog geen geschikte vijand gevonden die mijn held het leven zuur maakt. Wordt vervolgd...

Tevreden klik ik op ‘Opslaan’.

In de dagen erna knaagt mijn geweten. “Moet dat nu?”, zeurt het in mijn hoofd, “is het niet schromelijk overdreven? Wat heb je nu eigenlijk echt gepresteerd op schrijversgebied? Een paar columns in het plaatselijke sufferdje en een reeks kinderverhalen in het personeelsblad waarvan je zelf de hoofdredacteur bent. Lever eerst maar eens een fatsoenlijke prestatie; win op z’n minst een schrijfwedstrijd. Dan mag je je heel misschien op LinkedIn als schrijver profileren. Nú haal je het er subiet weer af! Ik geneer me kapot.”

Diep beschaamd verwijder ik de Schrijver van het sociale medium. Gelukkig had ik mijn netwerk niet op de hoogte gesteld. Kom ik er mooi met de schrik van af.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 915
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster