Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

LinkedIn nog te link voor de Schrijver

Nadat ik er bij de pedicure uitflapte een Schrijver te zijn, legde ik mijzelf een aantal ijzeren regels op om deze stellige verkondiging ook waar te maken. De eerste stappen op weg naar een publiek zijn daarmee gezet. Deze maand loop ik verder.

Nu ik eindelijk als Schrijver uit de pc-kast ben gekomen, wil ik natuurlijk gelezen worden. Ik hoop mensen met mijn schrijfsels te raken. Door ze te laten lachen, aan het denken te zetten of mee te voeren in nieuwe werelden.

De eerste lezers hebben mijn verhalen inmiddels gevonden. Met de column in het clubblad bereik ik zo’n 4.500 leden. Mijn verhalen in de Storytime Kinderverhalen app zijn bijna 600 keer gelezen en mijn eigen Facebook-pagina heeft – jazeker - al zes volgers. De helft daarvan is familie, maar toch!

Surfend over het internet leer ik dat ook LinkedIn een goede manier is om je als schrijver te etaleren. Uitgevers krijgen zo een beeld van je kwaliteiten en kwalificaties als schrijver en zien dat je een autoriteit bent op een bepaald thema of onderwerp. Bovendien nemen potentiële lezers – en dus kopers - kennis van je boek en krijgen ze een beeld van de mens achter de schrijver.
Ik ben overtuigd en type zelfbewust ‘Schrijver’ in de kopregel. Nou ja, zelfbewust: ik zet wel eerst de optie ‘Uw netwerk op de hoogte stellen’ uit. Dan geef ik mezelf bloot.

Schrijver – Zelfstandig / 1985 – heden (31 jaar)

Ik bedenk al verhalen zolang ik me kan herinneren; sinds de tweede klas lagere school schrijf ik ze ook op. In 1985 werd mijn eerste werk gepubliceerd: een column in het maandblad Keerzijde. Wat was ik trots...
Sindsdien heb ik onder meer columns geschreven voor huis-aan-huisbladen en verenigingsmagazines. Mijn columns zijn meestal ironisch van aard.
In 1996 verscheen in het personeelsblad van mijn werkgever mijn eerste kinderverhaal en sinds december vinden mijn verhalen hun (voor)lezers via Storytime Kinderverhalen app.
Tussen de columns en kinderverhalen door werk ik aan een boek voor 'grote mensen': een milde satire over een zelfverklaarde managementgoeroe. Ik ben aardig op weg, maar heb nog geen geschikte vijand gevonden die mijn held het leven zuur maakt. Wordt vervolgd...

Tevreden klik ik op ‘Opslaan’.

In de dagen erna knaagt mijn geweten. “Moet dat nu?”, zeurt het in mijn hoofd, “is het niet schromelijk overdreven? Wat heb je nu eigenlijk echt gepresteerd op schrijversgebied? Een paar columns in het plaatselijke sufferdje en een reeks kinderverhalen in het personeelsblad waarvan je zelf de hoofdredacteur bent. Lever eerst maar eens een fatsoenlijke prestatie; win op z’n minst een schrijfwedstrijd. Dan mag je je heel misschien op LinkedIn als schrijver profileren. Nú haal je het er subiet weer af! Ik geneer me kapot.”

Diep beschaamd verwijder ik de Schrijver van het sociale medium. Gelukkig had ik mijn netwerk niet op de hoogte gesteld. Kom ik er mooi met de schrik van af.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 996
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…