Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

LinkedIn nog te link voor de Schrijver

Nadat ik er bij de pedicure uitflapte een Schrijver te zijn, legde ik mijzelf een aantal ijzeren regels op om deze stellige verkondiging ook waar te maken. De eerste stappen op weg naar een publiek zijn daarmee gezet. Deze maand loop ik verder.

Nu ik eindelijk als Schrijver uit de pc-kast ben gekomen, wil ik natuurlijk gelezen worden. Ik hoop mensen met mijn schrijfsels te raken. Door ze te laten lachen, aan het denken te zetten of mee te voeren in nieuwe werelden.

De eerste lezers hebben mijn verhalen inmiddels gevonden. Met de column in het clubblad bereik ik zo’n 4.500 leden. Mijn verhalen in de Storytime Kinderverhalen app zijn bijna 600 keer gelezen en mijn eigen Facebook-pagina heeft – jazeker - al zes volgers. De helft daarvan is familie, maar toch!

Surfend over het internet leer ik dat ook LinkedIn een goede manier is om je als schrijver te etaleren. Uitgevers krijgen zo een beeld van je kwaliteiten en kwalificaties als schrijver en zien dat je een autoriteit bent op een bepaald thema of onderwerp. Bovendien nemen potentiële lezers – en dus kopers - kennis van je boek en krijgen ze een beeld van de mens achter de schrijver.
Ik ben overtuigd en type zelfbewust ‘Schrijver’ in de kopregel. Nou ja, zelfbewust: ik zet wel eerst de optie ‘Uw netwerk op de hoogte stellen’ uit. Dan geef ik mezelf bloot.

Schrijver – Zelfstandig / 1985 – heden (31 jaar)

Ik bedenk al verhalen zolang ik me kan herinneren; sinds de tweede klas lagere school schrijf ik ze ook op. In 1985 werd mijn eerste werk gepubliceerd: een column in het maandblad Keerzijde. Wat was ik trots...
Sindsdien heb ik onder meer columns geschreven voor huis-aan-huisbladen en verenigingsmagazines. Mijn columns zijn meestal ironisch van aard.
In 1996 verscheen in het personeelsblad van mijn werkgever mijn eerste kinderverhaal en sinds december vinden mijn verhalen hun (voor)lezers via Storytime Kinderverhalen app.
Tussen de columns en kinderverhalen door werk ik aan een boek voor 'grote mensen': een milde satire over een zelfverklaarde managementgoeroe. Ik ben aardig op weg, maar heb nog geen geschikte vijand gevonden die mijn held het leven zuur maakt. Wordt vervolgd...

Tevreden klik ik op ‘Opslaan’.

In de dagen erna knaagt mijn geweten. “Moet dat nu?”, zeurt het in mijn hoofd, “is het niet schromelijk overdreven? Wat heb je nu eigenlijk echt gepresteerd op schrijversgebied? Een paar columns in het plaatselijke sufferdje en een reeks kinderverhalen in het personeelsblad waarvan je zelf de hoofdredacteur bent. Lever eerst maar eens een fatsoenlijke prestatie; win op z’n minst een schrijfwedstrijd. Dan mag je je heel misschien op LinkedIn als schrijver profileren. Nú haal je het er subiet weer af! Ik geneer me kapot.”

Diep beschaamd verwijder ik de Schrijver van het sociale medium. Gelukkig had ik mijn netwerk niet op de hoogte gesteld. Kom ik er mooi met de schrik van af.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 802

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.