1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 16-04-2021

Hits: 418

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lieve huisarts

Aangepast: 16-04-2021

Lieve huisarts, wat aardig dat u mij uitnodigt. Normaal gesproken wimpelt uw assistente mij af en vraagt ze of ik niet op het ochtendspreekuur kan komen als ik vraag om een middagafspraak.

Ook goed dat u mij erop attent maakt dat als ik die prik weiger onderaan de lijst kom voor een eventuele nieuwe afspraak. Tenslotte heb ik twee dagen de tijd om erover na te denken hoe ik de risico’s op bijwerkingen moet inschatten, omdat niemand er duidelijk in is. Ja, percentages. Maar met welk medicijn of vaccin kun je percentages bestrijden? Dat zal nog wel langer duren dan het ontwikkelen van een veilig vaccin.

En wat fijn dat u mij op het hart drukt dat ik een gevaar voor de samenleving ben als ik mij ongevaccineerd in het maatschappelijk verkeer beweeg. Overigens houd ik mij aan alle voorschriften. Sterker nog: ik zit nooit op een terras. Mij te druk. Net zoals met z’n allen op een test-eiland de hele dag in de kankerverwekkende zon zitten.

Uit eten wil ik nog weleens gaan, en dat kan best veilig. Maar voor het wel en wee van de horeca bent u uiteraard niet verantwoordelijk.

Misschien een idee: draag uw boodschap over ‘een gevaar voor de samenleving’ verder uit. Ga flyeren in het overbevolkte Vondelpark. Wat zegt u, te riskant? Ja, dat vindt Femke ook. Handhaven is ‘een dingetje’; zeker met een neppistool. Hebben ze zo door nu het langer licht blijft.

Wat zegt u? O, de Vondelparkers krijgen dan stress, die zich uit in eetproblemen en suïcidale neigingen. En vader slaat moeder dan nog vaker in elkaar, raakt uw praktijk weer overvol en moet de assistente ze weer afwimpelen of doorsturen naar de jeugdzorg van de GGD, die al jaren faalt waardoor nooit aan het licht is gekomen dat de onderliggende oorzaak nauwelijks aan corona is gerelateerd.

Lieve huisarts. Als eerdaags als eerste levensbehoefte de terrassen weer opengaan, de norm van één glas alcohol ruimschoots wordt overschreden en men hutjemutje aan een of ander strand ligt, dan wil ik toch zonder proppen mij vrij kunnen bewegen. Wat zegt u dat nu snibbig: ‘Het risico op een auto-ongeluk als je naar Frankrijk rijdt is groter…’ Dat is mij nu net een te groot risico. Daarom blijf ik thuis. Ik heb best nog wel zin om verder te leven. Zonder complicaties. Begrijpt u wel?

De getekende gezondheidsverklaring – om uzelf en het RIVM in te dekken – is trouwens overbodig, want mijn medische gegevens en mijn leeftijd staan in het dossier. Anders had u mij niet uitgenodigd.

Toch bedankt.

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.05.21
Feedback:
Goed artikel. Ik denk voor heel veel mensen ook erg herkenbaar.
Show more
20.04.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
848
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
810
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
760
Lezen?