1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  419 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 21-03-2021

Hits: 198

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lichtwerkers

Aangepast: 21-03-2021

Via iemands Facebookpagina beland ik op de website van Lichtwerkers Nederland. De benaming wekt mijn belangstelling. Lichtwerkers zijn zielen die liefde, inzicht en vrijheid op aarde willen verspreiden. Dat zijn algemene termen. Inzicht in je gevoelens? Gedachten? Anderen? En die vrijheid, is dat van meningsuiting, godsdienst of gelijkheid? Dat is in veel landen nog ver te zoeken.

Lichtwerkers bezitten een spiritueel levensbesef, dragen herinneringen aan niet-aardse lichtsferen (watte?) en zijn ver voor de geboorte van aarde en mensheid tot bewustzijn gekomen. Hoe kan een mens dat dan weten? Of zijn Lichtwerkers geen mensen?

Ik lees de boodschap die een vrouw van Jezus heeft ontvangen. Tevergeefs zoek ik naar een bericht van Mohammed, Zarathustra of een andere profeet. Beetje eenzijdig nu.

Liefde is volgens Lichtwerkers de religie van de 21e eeuw. Wordt de mensheid vredelievend? Eindelijk! Zetten dictatoriale machthebbers een stapje naar achter? We kunnen niet wachten.

Er staat dat er op dit moment een oorlog woedt waarin alles duister lijkt. Sinds het ontstaan van mensen woeden er oorlogen die niet alleen duister lijken, maar ook zíjn. Over welke oorlog gaat het hier? Politieke brandhaarden? Onderdrukking? Verwoesting van onze planeet? De onstuitbare verrechtsing met het ‘ikke’ en ‘na mij de zondvloed’? Of gaat dit over het coronavirus? Over opgelegde beperkingen en de strijd die dat tussen groepen mensen oplevert? Ook pan-/epidemieën (pest, pokken, tering) zijn van alle tijden. Net als (impopulaire) maatregelen hiertegen en mensen die in tijden van nood anderen als een lichtend voorbeeld bijstaan.

Verder lees ik dat er een revolutie gaande is die ons naar een hoger licht zal leiden. Omvat ons de hele wereldbevolking of zijn het alleen spiritueel gelijkgestemden in het Westen? Heeft dit iets te maken met het (Westerse) Aquariustijdperk? Of zien we het ook binnen de Chinese astrologie?

De site kan alle vragen niet bijbenen, lees ik. En beantwoordt ze daarom niet. Ik wil niemands spiritualiteit ondergraven. Maar wat helderheid van Lichtwerkers betreft zijn er dus meer mensen die in het duister tasten.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.05.21
Feedback:
Scherp, schrander en schamper! Maar wel een makkelijk doelwit, niet? Misschien beter je nek uitsteken waar het risico erin zit dat ie eraf gehakt wordt. Dan heb je me mee.
Show more
27.03.21
Feedback:
Scherp. Zet me wel aan het nadenken, idd een rare naam, lichtwerkers.
Show more
27.03.21
Feedback:
Vooral de laatste zin is 'to the point'
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
HEMA
665
Lezen?
Annemiek
584
Lezen?
Lot
530
Lezen?