Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Lichtwerkers

Publicatie: 21.03.2021 | Hedwig Meesters

Via iemands Facebookpagina beland ik op de website van Lichtwerkers Nederland. De benaming wekt mijn belangstelling. Lichtwerkers zijn zielen die liefde, inzicht en vrijheid op aarde willen verspreiden. Dat zijn algemene termen. Inzicht in je gevoelens? Gedachten? Anderen? En die vrijheid, is dat van meningsuiting, godsdienst of gelijkheid? Dat is in veel landen nog ver te zoeken.

Lichtwerkers bezitten een spiritueel levensbesef, dragen herinneringen aan niet-aardse lichtsferen (watte?) en zijn ver voor de geboorte van aarde en mensheid tot bewustzijn gekomen. Hoe kan een mens dat dan weten? Of zijn Lichtwerkers geen mensen?

Ik lees de boodschap die een vrouw van Jezus heeft ontvangen. Tevergeefs zoek ik naar een bericht van Mohammed, Zarathustra of een andere profeet. Beetje eenzijdig nu.

Liefde is volgens Lichtwerkers de religie van de 21e eeuw. Wordt de mensheid vredelievend? Eindelijk! Zetten dictatoriale machthebbers een stapje naar achter? We kunnen niet wachten.

Er staat dat er op dit moment een oorlog woedt waarin alles duister lijkt. Sinds het ontstaan van mensen woeden er oorlogen die niet alleen duister lijken, maar ook zíjn. Over welke oorlog gaat het hier? Politieke brandhaarden? Onderdrukking? Verwoesting van onze planeet? De onstuitbare verrechtsing met het ‘ikke’ en ‘na mij de zondvloed’? Of gaat dit over het coronavirus? Over opgelegde beperkingen en de strijd die dat tussen groepen mensen oplevert? Ook pan-/epidemieën (pest, pokken, tering) zijn van alle tijden. Net als (impopulaire) maatregelen hiertegen en mensen die in tijden van nood anderen als een lichtend voorbeeld bijstaan.

Verder lees ik dat er een revolutie gaande is die ons naar een hoger licht zal leiden. Omvat ons de hele wereldbevolking of zijn het alleen spiritueel gelijkgestemden in het Westen? Heeft dit iets te maken met het (Westerse) Aquariustijdperk? Of zien we het ook binnen de Chinese astrologie?

De site kan alle vragen niet bijbenen, lees ik. En beantwoordt ze daarom niet. Ik wil niemands spiritualiteit ondergraven. Maar wat helderheid van Lichtwerkers betreft zijn er dus meer mensen die in het duister tasten.

WAARDERING

HITS:

394

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
02.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Scherp, schrander en schamper! Maar wel een makkelijk doelwit, niet? Misschien beter je nek uitsteken waar het risico erin zit dat ie eraf gehakt wordt. Dan heb je me mee.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Scherp. Zet me wel aan het nadenken, idd een rare naam, lichtwerkers.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Vooral de laatste zin is 'to the point'
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.