Annemarie Steenbergen

Libido of libidon’t, that’s the question

© Annemarie Steenbergen op 24.06.2021.

Het is al wat jaartjes geleden dat Linda de Mol schreef: ‘dames, als je geen zin hebt in seks, dan maak je maar zin.” 

Het heeft even geduurd voordat deze zin bij mij goed geland was.. Of ik had geen zin om al die tijd erover na te denken, dat kan natuurlijk ook. Maar in ieder geval, ik ben eindelijk in the mood om te constateren wat een onzin dit is. Zin maken. Hoe verzin je het! Het klinkt alsof Linda zegt dat zin maakbaar is. Alsof het een product is dat je even in elkaar zet als je het niet in huis hebt. Oh schatje heb jij geen zin? Dan zal jouw mannetje wel even naar de schuur gaan en wat geils in elkaar zetten. Waar doe je dat van Linda? Van ijzer, metaal? Dat snijdt toch geen hout? 
Als ik geen zin heb om te koken ga ik het toch afhalen? Of uit eten? 

Ik hoor je  zeggen: ’Je kunt niet altijd uit eten gaan als je geen zin hebt om te koken.’ Nee klopt, maar dan gaat een mens voor makkelijk. Iets wat alleen opgewarmd hoeft te worden of een boterham voor mijn part. Een vluggertje maken in de keuken. Bij wijze van spreken dan. En als je dat allemaal niet doet, en nog steeds iets fatsoenlijks wilt koken, dan doe je dat niet omdat je zin gemaakt hebt maar om andere redenen. Een gezin wat je gezond te eten wilt geven bijvoorbeeld. Dat is geen zin, dat heet toewijding. Of je kookt omdat eten een levensbehoefte is. En dat is geen zin maar de behoefte van de inwendige mens vervullen. Wat me meteen op het volgende punt brengt. Je gaat toch ook niet naar de wc omdat je zin hebt om te poepen? Ja sorry, ik gooi het er maar even uit. Figuurlijk dan. Het is toch je lichaam wat aangeeft dat je moet gaan? Misschien heb ik nu wel zin om te kakken maar ja, als die drol geen zin heeft om te komen houdt het voor mij toch echt op. Of is obstipatie een symptoom van gebrek aan zin in shit?Probeer het je voor te stellen. Nee, niet de shit, getver,  de zin.Je treft je partner geil in bed aan.

‘Schatje zullen we..?’ probeert hij nog.

‘Nou lieverd, eigenlijk heb ik hoofdpijn, hét synoniem voor gebrek aan zin, dus momentje, ik ga ‘m even zoeken, het ligt geloof ik in mijn nachtkastje.’

‘Weet je zeker dat het daar ligt schatje? Volgens mij ligt het hier namelijk onder de dekens.’

‘Nee gekkie, dat wat daar zit is jouw bikkelharde zin, niet de mijne.’

Snap je ‘m Linda? 
Je maakt geen zin, maar je geeft hem zin. Dat is toch echt wat anders. En volgens de film “When Harry met Sally” merkt de man het verschil toch niet dus dat komt dan toch mooi goed uit. If you can’t make it, fake it.

https://www.libelle.nl/mensen/linda-de-mol-seksleven/

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
02-07-2023

Hits: 821

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  04.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Sterk, mooie metaforen !
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  04.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Sterke column met veel humor.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in COLUMN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden