Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Leve de vakantie

Iedereen moet op vakantie. We moeten op vakantie omdat de buurman gaat, de collega’s gaan of vrienden. Het is sociale druk en de onvermijdelijke vraag komt: “waar ga jij heen dit jaar, wanneer ga je”. Nergens en niet. Ik ga niet op vakantie omdat ik een hekel heb aan vakantie.

Het begint al op Schiphol, uren in de rij voordat je in een te vol vliegtuig gepropt wordt. Na een paar uur vertraging kom je in een hotel aan waar de airco niet werkt, de kamer smerig is, de bedden doorgelegen zijn en de douche een lauw pisstraaltje produceert. Bij het zwembad staan gasten ruim voor opening in de rij om hun handdoek op een ligbedje neer te leggen. Het eten valt tegen, het strand is ver lopen en de kinderen lopen geheid een oorontsteking op.

Waarom tijd, moeite en geld besteden aan een fijn comfortabel huis om, als je eindelijk vrij bent en je van dat mooie huis kunt genieten 14 dagen naar een oord te gaan waar je tussen dronken Engelsen, irritante Russen of luidruchtige Duitsers zit? Mijn vakantie is thuis op mijn terras onder de parasol met een mooi glas wijn. Ik rust uit in mijn eigen bed, geniet van de krachtige stralen van mijn eigen douche en grill een dikke steak precies zoals ik die wil, bijna verbrand aan de buitenzijde, roze van binnen.

Thuis zijn er tijdens de vakantieperiode geen files en is het rustig in de winkels. Het is de mooiste tijd van het jaar. Andere mensen kunnen mij niet vaak en lang genoeg op vakantie gaan. Hoe meer er weg zijn, hoe liever het me is.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 398
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.