Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Leve de vakantie

Iedereen moet op vakantie. We moeten op vakantie omdat de buurman gaat, de collega’s gaan of vrienden. Het is sociale druk en de onvermijdelijke vraag komt: “waar ga jij heen dit jaar, wanneer ga je”. Nergens en niet. Ik ga niet op vakantie omdat ik een hekel heb aan vakantie.

Het begint al op Schiphol, uren in de rij voordat je in een te vol vliegtuig gepropt wordt. Na een paar uur vertraging kom je in een hotel aan waar de airco niet werkt, de kamer smerig is, de bedden doorgelegen zijn en de douche een lauw pisstraaltje produceert. Bij het zwembad staan gasten ruim voor opening in de rij om hun handdoek op een ligbedje neer te leggen. Het eten valt tegen, het strand is ver lopen en de kinderen lopen geheid een oorontsteking op.

Waarom tijd, moeite en geld besteden aan een fijn comfortabel huis om, als je eindelijk vrij bent en je van dat mooie huis kunt genieten 14 dagen naar een oord te gaan waar je tussen dronken Engelsen, irritante Russen of luidruchtige Duitsers zit? Mijn vakantie is thuis op mijn terras onder de parasol met een mooi glas wijn. Ik rust uit in mijn eigen bed, geniet van de krachtige stralen van mijn eigen douche en grill een dikke steak precies zoals ik die wil, bijna verbrand aan de buitenzijde, roze van binnen.

Thuis zijn er tijdens de vakantieperiode geen files en is het rustig in de winkels. Het is de mooiste tijd van het jaar. Andere mensen kunnen mij niet vaak en lang genoeg op vakantie gaan. Hoe meer er weg zijn, hoe liever het me is.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 501
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten