1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Less is more.........

Publicatie op : 06-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Less is more.........

215 Hits.

Disclaimer:

Dit is dezelfde column als die onder de naam “Iphone” maar in een verkorte versie na ingreep van een redacteur. Legt u beide pennenvruchten naast elkaar dan kunt u zien welke “darlings” werden gekilled…."

Sinds een paar weken heb ik een iPhone en ik moet zeggen: een subliem apparaat. Wat te denken van superhandige Shortcuts, waarmee je met slechts enkele toetsen een lang bericht kunt opstellen of een snoepwinkel als de App Store, met veel handige, nuttige, leuke, spannende en vaak gratis toevoegingen. Hoe eenvoudig de telefoon te bedienen is, blijkt wel uit het feit dat een gebruiksaanwijzing ontbreekt. Zoek het maar uit, zo lijkt het. Maar het werkt zó........ intuïtief.

De meest spraakmakende gadget op dit appeltje heeft de wonderschone, ietwat exotische naam Siri. Waar dat voor staat? Geen idee, maar met Siri kun je heel handig, soepel en zeer goed verbaal communiceren. Natuurlijk, spraakbesturing kennen we al uit de computerwereld, hoewel dat nooit echt een succes is gebleken. Blijkbaar vonden wij het raar om tegen een apparaat te praten, waren wij er nog niet aan toe, of misschien lag het aan de gebrekkige software. Met Siri gaat communiceren prima. Het systeem schijnt zelflerend te zijn, om van elke communicatie die het voert telkens beter te worden. Sommige recensenten beoordelen Siri als een revolutie op het gebied van spraakgestuurde computers. Zo lijkt het dat veel dingen die wij jaren terug in sciencefictionfilms zagen, nu realiteit zijn en steeds meer een (ingrijpend) deel van ons leven uitmaken. Dit dan ook nog eens naast de sociale media die ons omringen. De rapporten over de impact van deze media voor later, als veel van de huidige scholieren werkzaam zullen zijn, voorspellen zaken die wij ons nu nauwelijks kunnen voorstellen. Koppelen we dit alles aan de “Wet van Moore” (die stelt dat computerkracht elke twee jaar verdubbelt) dan kunnen we nu moeilijk overzien waar deze technologie over een jaar of tien staat en welke invloed zij dan zal hebben op ons dagelijkse activiteiten.

Om Siri te kunnen gebruiken, moet ik eerst een taal kiezen. Brits Engels levert een ietwat droge mannenstem op die mij niet aanspreekt. Over naar Amerikaans Engels. Om te beginnen reageert het systeem beter op mijn stem, maar daarnaast blijkt deze Amerikaan een Amerikaanse te zijn met een wel zeer prettige stem. Het is ongelooflijk wat ze allemaal kan. Opdrachten als: “Zet de timer op twintig minuten” (handig bij een parkeermeter) en “Zet in de agenda dat ik morgen deze column op internet publiceer,” voert ze vlekkeloos uit. Op mijn vraag: “Als ik morgen naar Den Haag ga, moet ik dan rekening houden met regen?” antwoordt ze bijvoorbeeld dat het handig zou zijn om een paraplu mee te nemen. Vervolgens geeft ze me, als bonus, het weerbericht voor de hele week. Maar het mooiste komt als ik haar bedank voor haar hulp, want dan antwoordt zij: “Ik vind het fijn om je van dienst te zijn geweest, zoals altijd." Ze kent nog een hele rits variaties op dit thema. Waren alle vrouwen mij maar zo gedienstig, denk ik regelmatig. Met een vette knipoog, uiteraard.

 
PS: Ik ontvang graag feedback

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

09.05.21
Feedback:
Mooi stukje. Ik ben ook benieuwd wat dat betreft naar de toekomst. Misschien dat de toekomstige generaties zo’n computerstem wel gaan beschouwen als een vriend. Wie zal het zeggen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Willem Baas 10.05.21
  Dank voor je commentaar. Ik sluit niet uit dat wat jij schrijft best eens werkelijkheid zal kunnen worden.
07.05.21
Feedback:
Ik vind het lastig kiezen tussen de korte en de lange versie. In het eerste stuk vind ik less gewoon less, in het laatste stuk vind ik less wel more, als je me nog kunt volgen ;) In elk geval, welk stuk je ook neemt, goed geschreven. Inhoudelijk duidelijk, mooie voorbeelden. Ik vond het ook heel interessant om te zien waar en hoe je 'snoeide'. Dank je voor dit inzicht.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Streel mij..................
235
Lezen?
Column
UITVINDINGEN BESTAAN NIET........
213
Lezen?
Column
Streel mij nóg een keer.......................
210
Lezen?
Column
Virtuele jaloezie....................
156
Lezen?
Column
Multitasking, een idée fixe.....
150
Lezen?