Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

329

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
26.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Niet om te jij-bakken, maar dit is geen column, eerder een niet zo sterk cursiefje, verhaaltje. Wat staat hier? Dat je klussen uitstelt, hoe een vrouw zou kunnen reageren en hoe een man denkt.

'dat een groot verdriet zich van hem meester maakt'... Vermijd clichés.
nìet op de klussenlijst - níét op de klussenlijst. Een klank bestaande uit twee letters krijg op beide een accent aigu.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Mark van Roosmalen 27.04.22
    Ben het wel met je eens dat dit geen column is en aandacht voor leestekens is zeer terecht evenals het gebruik van clichés me ontgaan is. Laten we elkaar scherp houden. Zal eens wat zoeken wat meer op een column lijkt.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.