Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 643

Lege schappen

© Martin Reekers op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Het toiletpapier is op bij ons thuis. 'Neem je ook toiletpapier mee als je zo naar de supermarkt gaat?’, vraagt mijn vrouw. ‘Doe ik!' Antwoord ik. ‘Niet vergeten hè!', roept ze me, mij kennend, na. ‘Neehee’, antwoord ik geërgerd vanwege haar volslagen onterechte gebrek aan vertrouwen in mijn kortetermijngeheugen. Bij de supermarkt aangekomen tref ik tot mijn verbazing lege schappen aan bij de afbakbroodjes en het wc-papier. Geen broodkruimel of velletje te krijgen. ‘Ja, de mensen hamsteren’, legt een vakkenvulster uit nadat ze mijn verbaasde blik ziet. Hamsteren?, denk ik, wc-papier? Afbakbroodjes, okay, maar waarom zou je in godsnaam wc-papier hamsteren? Heeft iemand misschien op social media gezegd dat hij schijt ziek wordt van het coronavirusgedoe? Heeft vervolgens iemand dat letterlijk opgevat en is die het bericht gaan verspreiden dat je van het virus fors aan de racekak gaat en is dat bericht viral gegaan? Of wellicht zag een supermarktklant een ander veel wc-papier aanschaffen, die grapt: ‘Ja, dat virus hè’, voor je het weet kun je het niet meer krijgen!’ Waarop die supermarktklant zekere voor het onzekere neemt en ook een forse partij inslaat gevolgd door de klant die daar dan weer getuige van is en zo ontstaat de kettingreactie die leidt tot de lege schappen die ik aantref.

Ik ben vanzelfsprekend niet de enige die dat overkomt, dus mijn collega legeschappenaantreffers en ik gaan de bevoorrading van de supermarkt nauwlettend in de gaten houden om, zodra er een nieuwe partij wordt afgeleverd, de schappen onmiddellijk weer leeg te rausjen. Immers je moet wèl je eigen voorraad zeker stellen want je wilt geen stront aan de knikker. Doordat iedereen dat denkt dient zich als vanzelf een nijpend tekort aan.

Wc-papier op de bon dan maar? Ach welnee, ik overleef die papierschaarste wel. Vroeger bij ons thuis veegden we, als het toiletpapier op was, onze billen af aan het nieuws van gisteren. Dat is gezien de aard van dat nieuws wellicht ook wel mooi symbolisch! Pas wel op, deze aanpak kan minder goed werken voor hen die het nieuws op hun tablet ontvangen.

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Lege schappen

Aantal hits voor dit artikel: 203
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

1.675

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Lege schappenGuido Aerts 13-03-2020 23:29
Opletten geblazen. Van kranteninkt kan je mogelijk een virus opscharrelen en dan wordt de cirkel vicieus.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Het porseleinen huwelijkscadeau
| ©Inspiratiewater EE | Kort verhaal