Skip to main content
Benny van der schaaf

Lachend ten onder

© Benny van der schaaf op 22.05.2023.

Je kan het inhoudelijk oneens zijn, maar toch waardering hebben voor die persoon. Alhoewel,waardering eigenlijk niet het goede woord is. Laten we zeggen , een tikkeltje respect. We zien hem regelmatig op het fietsje, breed lachend richting het volgende overleg fietsen. 
 
Mark Rutte laat zich niet uit het veld slaan. Zijn dadendrang is groot, zijn falen nog groter, nee dat doet hij niet alleen. Meerdere personen zijn hier verantwoordelijk voor. Zijn dagen zijn geteld, maar vaak als we denken, nu is het klaar, drukt hij het pedaal nogmaals in, gaat hij verder met waar hij gebleven is. Ook dan vergaat hem het lachen niet, nee hoor, de man is werkelijk waar onvermurwbaar.
 
Schuwt geen tv programma,, heeft altijd een weerwoord, kan liegen dat het gedrukt staat. Hoe je het ook bekijkt, deze vrijgevochten vrijgezel, is al 12 jaar een sluwe vos gebleken. Wekelijks word je ook verrast, zo blijkt hij ook auto te kunnen rijden, zag dat inparkeren niet zijn ding was. Komen vrouwen ook in zijn agenda voor. Niettemin, heeft hij maling wat een ander vind. Maar is dat wel zo, is het geen masker, of heeft hij vroeger rollenspellen gedaan. Wie het weet mag het zeggen.
 
Wat ik wel weet, zijn dagen zijn afschuwelijk lang, heel soms, zie je een streepje van vermoeidheid. Hoe dan ook, zijn verhaal gelogen of niet, blijft staan. Nou is mijn baan best intensief, bij thuiskomst, duik ik in de stoel en is alle fut eruit. Maar deze man krijgt ook nog eens alle hoon over zich heen, hoe verwerk je dat keer op keer. Hoe is dan je nachtrust.
 
Wat mij betreft krast hij op, liever vandaag dan morgen. Vind echt dat we sociaal ten onder gaan. De problemen die zijn ontstaan, zijn voor deze coalitie niet te herstellen. Een onmogelijke opgave. We hebben een kabinet nodig die structureel oplossingen bedenkt. Van korte termijnen worden we niet vrolijk. Ga ik zijn lach en tomeloze inzet missen, nee, het is juist de bedoeling, dat we weer met zijn allen gaan lachen!
 
 

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
21-05-2025

Hits

71 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.