Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Kwartels

Je moet nooit, maar dan ook nooit Zuid-Sudanese kwartels aaien. Onthoud dat.

Ze houden er niet van.

Een gelukkige kwartel is een kwartel die met rust gelaten wordt. Dat leerde ik van Frea Van Pasolder. Je weet wel, die Rijksornitologe met frisse oogopslag en blond woekerende wenkbrauwen. Een notoir vogelliefhebster.

In haar gloriejaren bracht ze drie lentes door in de nabijheid van een troep wilde kwartels. Nu mag jij drie keer raden welk soort kwartels dat waren.

De Gibraltische zeeschopkwartel, met blauwe besjes in z’n bek?

In geen geval.

De Beluzische zangerskwartel die hitjes van ACDC neuriet? 

Ga schaatsen.

De Zuid-Sudanese wonderkwartel? 

De Zuid-Sudanese wonderkwartel met z’n glimgouden glazen snavel.

Een bijzonder dier, maar kijk uit. Je moet ze niet aaien.

Onthoud dat.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 507
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.