Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kwartels

Je moet nooit, maar dan ook nooit Zuid-Sudanese kwartels aaien. Onthoud dat.

Ze houden er niet van.

Een gelukkige kwartel is een kwartel die met rust gelaten wordt. Dat leerde ik van Frea Van Pasolder. Je weet wel, die Rijksornitologe met frisse oogopslag en blond woekerende wenkbrauwen. Een notoir vogelliefhebster.

In haar gloriejaren bracht ze drie lentes door in de nabijheid van een troep wilde kwartels. Nu mag jij drie keer raden welk soort kwartels dat waren.

De Gibraltische zeeschopkwartel, met blauwe besjes in z’n bek?

In geen geval.

De Beluzische zangerskwartel die hitjes van ACDC neuriet? 

Ga schaatsen.

De Zuid-Sudanese wonderkwartel? 

De Zuid-Sudanese wonderkwartel met z’n glimgouden glazen snavel.

Een bijzonder dier, maar kijk uit. Je moet ze niet aaien.

Onthoud dat.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 588
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten