Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kunst is wèl leuk!

Voor musea en kunst hoef je geen saai en oud, stoffig mens te zijn. Ik ben als kind al naar het theater gesleept, en kom graag in beeldend musea. Ik hou van kust, in woord en beeld. Het laatste museum dat ik bezocht was een ware ervaring: Het Krüller Möller in De Veluwe, een aanrader zou ik welhaast willen zeggen. Maar ook het oude Stedelijk Museum in Amsterdam heb ik bezocht, maar wat me nog het meest bijstaat uit onze hoofdstad was mijn bezoek aan De Hermitage, een museum dat al lang op mijn bucketlist stond. CKV was ook een geliefd vak op de middelbare school, de lerares vond het noemenswaardig dat ik als enige leerling uit mijn klas regelmatig theater bezocht. Waar is onder jongeren de belangstelling voor kunst? Verder dan grote muziekfestivals (met drank en weet ik wat niet meer) komen ze niet, lijkt het.
Ik zou willen dat er meer aandacht was voor beeldende kunst, van grootmeesters tot legendarische werken. Waarom wordt er ook zo weinig gelezen, ik bedoel literatuur, boeken? In mijn klassen werden de boeken altijd uitgekozen op zo dun mogelijk, en Turks Fruit voor de tieten.
Het lijkt erop dat kunstbeleving weinig plek heeft op de prioriteitenlijst van jongeren, en dat vind ik een gebrek. Kunstbeleving in essentie kan je zo goed doen, als mens, wisten er maar meer mensen kunstbeleving te waarderen.
Zoals een boek je weg kan nemen uit de tijd kan ook een schilderij dat. Anders dan games en social life. Waar zijn de tijden gebleven dat kinderen nog voorgelezen werden uit Jip en Janneke? Eigenlijk vind ik het digitale tijdperk vooral gewoon erg jammer.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 891
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster