Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Kortsluiting

Las Vegas, een complete afslachting, was er gaande.
Het viel met recht binnen de top…vijftig, van de meest verschrikkelijke gebeurtenissen die ik gezien heb. Een top tien of twintig volstaat tegenwoordig niet meer. De beelden van 9/11 staan ook nog op mijn netvlies gebrand. Ze deden mijn nekharen overeind staan, ik kreeg over heel mijn lichaam kippenvel en de tranen stonden in mijn ogen. Ik was, zoals zo velen, vervult van afschuw en ongeloof. Het leek wel een horrorfilm. Sindsdien is de wereld veranderd…verhard. Afschuwelijke dingen gebeuren er, de ene is nog wreder en meer bizar dan de andere.Het ergste vind ik, dat we het bijna gewoon gaan vinden wanneer de eerste golven van schrik en afschuw afgezwakt zijn. De dag na dit drama, viel mij op, dat Las Vegas pas het 2e onderwerp was wat bij het journaal ter sprake kwam. Zo snel gaan we dus over op de orde van de dag. Ctrl-alt-delete.
Wat bezielt zo’n iemand? Waarom ben je 64 jaar geworden, in het bezit van een arsenaal wapens, check je in bij een hotel en besluit dan gewoon om nietsvermoedende mensen die genieten van een concert, als wilde beesten af te schieten? Ik kan er echt met mijn verstand niet bij. Is die persoon de wanhoop nabij of ergens wrokkig over? Ziet hij, om wat voor reden dan ook, geen doorzicht meer of is hij gewoon totaal mesjokke? Wat uiteraard nog steeds niet verklaard of rechtvaardigt, wat zo’n persoon doet besluiten om zoveel mensen mee te slepen in zijn ondergang. Wanneer je kwaad bent op het leven, geen doorzicht meer ziet of inderdaad helemaal achterlijk bent, sla dan de hand aan jezelf als je dat zo graag wilt en laat het daar dan bij. Klinkt misschien niet zo aardig, maar zo denk ik er wel over. Ook ik verhard, blijkbaar. Het zullen wel de kronkels zijn, al die losse steekjes, de kortsluitingen in de bovenkamers. De wereld verhard en veranderd niet alleen, ze is hartstikke gek aan het worden. Ik heb het al eens eerder geschreven, maar herhaal het gewoon nog een keer. Wanneer je onze aarde vanuit de ruimte ziet in al haar schoonheid en pracht, denk ik wel eens, dat het moeilijk voor te stellen is dat er op zoiets moois zich zoveel lelijks afspeelt.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 837
(De gemiddelde waardering is 4.3 door 22 stem(-men)

Reacties   

# KerstgedachteRommer 20-12-2017 10:07
Ga positief door het leven,
Bekijk alles met een lach.
Want zo wordt alles leuker elke dag.
Negatief denken dat heeft geen zin.
Zo zak je de put steeds verder in.
Bekijk alles op een leuke manier,
Zo maak je in je leven weer meer plezier!
Melden aan beheerder
# RE: KerstgedachteNance (Adriana SA) vd Ruit 20-12-2017 15:38
Goh bedankt, voor het grappige commentaar, maar deze schoen trek ik maar niet aan. Het is een feit, dat veel mensen niet meer met elkaar zijn begaan.
Uw mooie kerstgedachte is daarom niet aan mij besteed, het is de wereld zelf die blijkbaar van alles vergeet.
Dus moet ik toch even melden, misschien wel tot uw spijt.
Ik hou en geniet juist ten volle van het leven, maar blikte gewoon even terug in de tijd :lol:
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…