Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kortsluiting

Las Vegas, een complete afslachting, was er gaande.
Het viel met recht binnen de top…vijftig, van de meest verschrikkelijke gebeurtenissen die ik gezien heb. Een top tien of twintig volstaat tegenwoordig niet meer. De beelden van 9/11 staan ook nog op mijn netvlies gebrand. Ze deden mijn nekharen overeind staan, ik kreeg over heel mijn lichaam kippenvel en de tranen stonden in mijn ogen. Ik was, zoals zo velen, vervult van afschuw en ongeloof. Het leek wel een horrorfilm. Sindsdien is de wereld veranderd…verhard. Afschuwelijke dingen gebeuren er, de ene is nog wreder en meer bizar dan de andere.Het ergste vind ik, dat we het bijna gewoon gaan vinden wanneer de eerste golven van schrik en afschuw afgezwakt zijn. De dag na dit drama, viel mij op, dat Las Vegas pas het 2e onderwerp was wat bij het journaal ter sprake kwam. Zo snel gaan we dus over op de orde van de dag. Ctrl-alt-delete.
Wat bezielt zo’n iemand? Waarom ben je 64 jaar geworden, in het bezit van een arsenaal wapens, check je in bij een hotel en besluit dan gewoon om nietsvermoedende mensen die genieten van een concert, als wilde beesten af te schieten? Ik kan er echt met mijn verstand niet bij. Is die persoon de wanhoop nabij of ergens wrokkig over? Ziet hij, om wat voor reden dan ook, geen doorzicht meer of is hij gewoon totaal mesjokke? Wat uiteraard nog steeds niet verklaard of rechtvaardigt, wat zo’n persoon doet besluiten om zoveel mensen mee te slepen in zijn ondergang. Wanneer je kwaad bent op het leven, geen doorzicht meer ziet of inderdaad helemaal achterlijk bent, sla dan de hand aan jezelf als je dat zo graag wilt en laat het daar dan bij. Klinkt misschien niet zo aardig, maar zo denk ik er wel over. Ook ik verhard, blijkbaar. Het zullen wel de kronkels zijn, al die losse steekjes, de kortsluitingen in de bovenkamers. De wereld verhard en veranderd niet alleen, ze is hartstikke gek aan het worden. Ik heb het al eens eerder geschreven, maar herhaal het gewoon nog een keer. Wanneer je onze aarde vanuit de ruimte ziet in al haar schoonheid en pracht, denk ik wel eens, dat het moeilijk voor te stellen is dat er op zoiets moois zich zoveel lelijks afspeelt.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 724
(Gemiddelde waardering 4.2 met 20 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten